Premieră: „Inimă de câine” după Mihail Bulgakov

Teatru

Secția română a Teatrului de Nord Satu Mare prezintă duminică, 9 noiembrie, de la ora 19.00, la Casa de Cultură, premiera spectacolului „Inimă de câine” după Mihail Bulgakov în regia lui Cristian Ioan, scenografia Klara Labancz.
Spectacolul secției române a Teatrului de Nord a fost făcut după o dramatizare a romanului fantastic „Inimă de câine” și descrie avatarul, metamorfoza chinuitoare care intervine în evoluția unui blând cățeluș maidanez din Moscova după ce a fost supus unui transplant de hipofiză de la o ființă umană – numai că această experiență de translație spre umanizare se dovedește a fi un eșec, personajul devenind un individ violent și imprevizibil de cea mai joasă speță.
În duelul dintre omenia câinelui și ferocitatea omului învinge cea din urmă iar cel care a experimentat schimbarea, profesorul Preobrajenski (adică Schimbătorul la Față) nu reușește decât să transfere animalului, odată cu inima unui om și tot ceea ce are specia noastră mai abject și mai scârbavnic.
Ipocrizia, cruzimea, prostia, intoleranța, violența, minciuna, vehemența, siluirea, răutatea, constrângerea, ticăloșia, barbaria … și fiecare mai poate completa pe linia punctată.
Se adeverește încă o dată că toți marii scriitori ai lumii vor fi veșnic contemporani cu secolele ce au trecut și vor mai curge …
Pentru acest spectacol este valabil abonamentul Premieră „Ștefan Mareș”. Prețul unui bilet este de 30 de lei.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.