S-au inaugurat lucrările de reabilitare a secțiilor de Obstetrică și Neonatologie din cadrul Spitalului Județean Satu Mare

Spital1

Spital2

Spital3

Spital4

Spital5

Spital6

Spital7

Azi, 4 noiembrie, a avut loc inaugurarea lucrărilor de reabilitare a secțiilor de Obstetrică-Ginecologie și Neonatologie din cadrul Spitalului Județean de Urgențe (SJU) Satu Mare. Investiția, în valoare totală de 700.000 de lei, a fost suportată de Consiliul Județean (CJ) Satu Mare.
La eveniment au participat președintele CJ, Adrian Ștef, vicepreședintele Mircea Govor, managerul SJU Satu Mare, Erica Venemozer, directorul medical, dr. Paula Mare, dar și medici, respectiv asistenți.
În luările de cuvânt care au urmat după tăierea panglicii inaugurale, atât Adrian Ștef cât și Mircea Govor au subliniat contribuția substanțială a Guvernului Ponta la finanțarea sistemului de sănătate din Satu Mare. „Pe lângă banii alocați pentru stingerea datoriilor Spitalului Județean, Guvernul Ponta alocă sume importante și pentru dotarea cu aparatură medicală a spitalului”, a declarat Govor.
„Este o satisfacție când reușim să mai facem ceva pentru infrastructura de sănătate din județul Satu Mare, pentru că o facem pentru sătmăreni, pacienți și cadrele medicale”, a declarat Ștef.
Lucrările de reabilitare de pe secțiile de Neonatologie și Obsterică au constat în: reparații, înlocuiri la grupurile sanitare (gresie, faianță, obiecte sanitare); reparații și înlocuire parțială a instalațiilor electrice; înlocuirea tâmplăriei (ferestre și uși) cu tâmplărie PVC; finisaje interioare (zugrăvirea tuturor saloanelor).
În cadrul Secției Neonatologie s-a reabilitat complet bucătăria dietetică, spațiu amenajat acum la înalte standarde, cu respectarea tuturor normelor și circuitelor. Tot în cadrul acestei secții s-a amenajat o cameră de externare a nou născuților, cu intrare de pe secție și cu ieșire spre hol, accesibilă și tăticilor.
Secția de Obsterică are 61 de paturi repartizate în 13 saloane (șase saloane cu două paturi, iar restul cu patru și cinci paturi).
De asemenea, ca urmare a unui proiect transfrontalier, în valoare de 1.712 mii lei, Secția de Obstetrică a fost dotată cu aparatură ultramodernă după cum urmează: ecograf multidisciplinar 3D/4D; videocolposcop; unitate electrochirurgie mono-bipolară cu sigilare vasculară; sistem endoscopic pentru histeroscopie diagnostică și operatorie și rezecție monopolară; sistem endoscopic avansat pentru chirurgie laparoscopică; lampă operație cu cameră video; masă operație cu accesorii de obstetrică-ginecologie și aparat monitorizare fetală.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.