Festivalul Național de Arte pentru Liceeni – LicArt, la a XIV-a ediție

LicArt

S-a încheiat prima lună de înscrieri la Festivalul Național de Arte pentru Liceeni – LicArt, cel mai mare concurs din România, ajuns la ediția a XIV-a. În doar 31 de zile s-au înscris peste 300 de liceeni din întreaga țară. Aceștia concurează deja cu peste 550 de creații la secțiunile: „Poezie și fotografie” (categoriile alb-negru), „Portret” și „Diverse”.
La sfârșitul lui octombrie, juriul condus de jurnalistul și omul de cultură Radu Herjeu, directorul festivalului, a desemnat creațiile semifinaliste ale lunii: 27 de poezii, 16 fotografii alb-negru, 29 de fotografii portret și 16 fotografii diverse. Le găsiți pe toate pe www.licart.ro. Ca în fiecare an, toate acestea vor fi jurizate la finalul concursului de personalități recunoscute din arta fotografică și literatură ce vor stabili finaliștii actualei ediții a LicArt, care vor fi invitați în tabăra de creație ce se va desfășura vara viitoare.
Dar înscrierile continuă până la sfarsitul lui martie. Așadar, sunt așteptați în concurs toți liceenii care consideră că au talent. Regulamentul și multe alte informații despre festival se găsesc pe site-ul www.licart.ro.
LicArt, cel mai mare concurs din România e pe cale să devină una dintre cele mai puternice mișcări culturale din țară. De 14 ani, zeci de mii de liceeni au avut oportunitatea de a-și măsura forțele artistice, de a-și arăta talentul și de a fi apreciați de personalități remarcabile.
LicArt a stimulat simțul artistic al multor tineri, nu doar prin organizarea celui mai mare concurs de acest gen, prin oferirea la finalul fiecărei ediții a unor premii deosebite sau a posibilității de a participa la work-shop-uri susținute de profesioniști, dar, în primul rând, prin faptulul că oferă an de an, posibilitatea ca o nouă generație să fie întegrată în familia LicArt.
În această perioadă dificilă, LicArt rămâne printre prea puținele spații de afirmare a valorii, în care tinerii se pot exprima, pot comunica, pot fi recunoscuți și înțeleși.
Așadar, LicArt 14 vă așteaptă! Liceeni, intrați pe www.licart.ro, citiți regulamentul și înscrieți-vă!
LicArt este organizat de Clubul „Nouă ne Pasă”, în parteneriat cu Ministerul Educaţiei şi Ministerul Tineretului.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.