Sorin Ilieşiu: Klaus Iohannis, între oportunism politic şi servilism în faţa lui Traian Băsescu şi a PDL

Sorin iliesu

„Anunţul fuziunii PNL şi PDL, în urma căreia a rezultat un „mare PNL”, a transformat Partidul Naţional Liberal într-un instrument politic aservit intereselor oamenilor lui Traian Băsescu şi reprezentanţilor guvernării de tristă amintire, PDL. Noul PNL se prezintă ca un partid imaculat, neprihănit, asta în condiţiile în care nu este altceva decât o simplă maşinărie de spălat imaginea publică a foştilor guvernanţi pedelişti, în frunte cu Blaga, Flutur, Anastase, Ungureanu şi Predoiu. Starea de servilism a PNL-ului faţă de oamenii PDL-ului a fost instituită odată cu înscăunarea în fruntea partidului a unui domn primar a cărui reuşită în viaţa politică s-a bazat numai pe oportunism şi trădare a celor care l-au propulsat, a unor principii politice.
Klaus Iohannis este, probabil, singurul politician din România care şi-a bazat strategia politică pe oportunismul dat de un anumit context. Candidatura primarului de Sibiu la alegerile prezidenţiale are la bază numai orgoliul personal al acestuia şi dorinţa sa aprigă de a deţine funcţii importante. De fapt, domnul Iohannis a vrut tot timpul funcţii. De aceea, de fiecare dată în preajma alegerilor s-a zbătut să plece din Sibiu şi să fie propus în poziţii cât mai înalte în statul român, profitând de imaginea sa complet falsă de „neamţ” moral, corect, gospodar şi onest.
La aceste alegeri prezidenţiale, Klaus Iohannis luptă pentru interesul său şi al noilor aliaţi din PDL. El nu este şi nu are cum să fie vreodată reprezentantul liberalilor din România. Acesta este numai candidatul lui Vasile Blaga, Traian Băsescu şi al armatei pedeliste. Singurul candidat cu adevărat liberal este Călin Popescu-Tăriceanu, un politician care a respectat şi a apărat principiile liberalismului în România pe parcursul întregii sale activităţi politice. Cât timp a fost prim-ministru între anii 2005-2008, prin viziunea sa liberală, Călin Popescu-Tăriceanu a făcut posibilă perioada de maximă prosperitate a românilor în ultimii 70 de ani”, a afirmat senatorul PLR, Sorin Ilieşiu.

Departamentul de Comunicare al Partidului Liberal Reformator

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.