Dumitru Godîncă, condamnat la un an de închisoare pentru dare de mită

Dumitru Godinca

Fostul consilier municipal democrat-liberal, Dumitru Godîncă a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare pentru dare de mită și tentativă la infracțiunea de contrabandă calificată.
Dumitru Godîncă a fost președintele Organizației Municipale a PDL Satu Mare dar și consilier municipal. De asemenea, acesta a îndeplinit și funcția de director în cadrul Sectorului Satu Mare a Societății Naționale de Transport Gaze Naturale Transgaz SA. Vă reamintim că în ianuarie 2012, Dumitru Godâncă a fost reținut pentru 24 de ore, fiind acuzat că, împreună cu un angajat al societății, Ioan Paul, ar fi planificat o acțiune de contrabandă cu țigări din Ucraina.
Din ordonanţa de punere în mişcare a acţiunii penale întocmită de procurori a rezultat următoarea stare de fapt: În perioada februarie – martie 2011, inculpaţii Dumitru Godîncă, şef sector Satu Mare la SC Transgaz SA şi Paul Ioan, angajat la sectorul Satu Mare al SC Transgaz SA, au pus în executare hotărârea de a introduce din Ucraina în România, în mod repetat, cantităţi de câte 200 de baxuri cu ţigări prin alte locuri decât cele stabilite pentru controlul vamal. În acest sens, inculpaţii au luat legătura cu doi angajaţi din cadrul Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră (IJPF) Satu Mare şi le-au oferit suma de peste 10.000 euro pentru ca aceştia să-şi încalce atribuţiile de serviciu şi să le permită introducerea în ţară a baxurilor cu ţigări în modalitatea descrisă mai sus. Pentru că inculpatul Dumitru Godîncă nu a mai ajuns la o înţelegere cu furnizorii ţigărilor din Ucraina, întreg planul infracţional nu a mai fost finalizat.
Accesând link-ul http://www.satmareanul.net/2012/01/28/exclusiv-punctul-de-vedere-al-lui-dumitru-godinca-referitor-la-acuzatiile-ce-i-s-au-adus/, aveți posibilitatea să citiți precizările făcute în exclusivitate pentru Sătmăreanul de Godîncă, referitor la audierea sa la DNA, ce a avut loc în data de 26 ianuarie 2012.
Dumitru Godîncă și Ioan Paul au fost trimiși în judecată pe data de 7 februarie 2012. Tribunalul Satu Mare i-a achitat pe 1 aprilie 2013, însă procurorii au atacat cu apel soluția dată de instanța sătmăreană.
În ședința din 28 octombrie, Curtea de Apel Oradea a admis apelul formulat și a desființat soluția dată de Tribunalul Satu Mare condamnându-i pe cei doi inculpați, Dumitru Godîncă și Ioan Paul la câte un an de închisoare, cu posibilitatea suspendării pedepsei pe o perioadă de încercare de 3 ani pentru fiecare inculpat. De asemenea, cei doi inculpați au fost condamnați și la plata unor cheltuieli judiciare, în valoare de câte 2.500 de lei.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.