Robert Cazanciuc: Lucrările de modernizare a Tribunalului Satu Mare vor fi finalizate în 2015

Robert Cazanciuc

Clădirile instanțelor de judecată din 27 reședințe de județ ale țării, vor intra într-un program de investiții a Ministerului Justiției, a declarat ministrul de resort, Robert Cazanciuc. Proiectul urmează să fie propus Guvernului în cursul săptămânii viitoare.
Sunt șanse reale ca pe lista propusă Guvernului să se afle și clădirea Tribunalului din Satu Mare, mai ales că, în cursul vizitei sale la noi în județ, Cazanciuc a promis că lucrările de la tribunal vor fi finalizate în cursul anului viitor (2015).
„Săptămâna viitoare, împreună cu Ministerul Dezvoltării Regionale, voi propune Guvernului demararea unui program de investiții în sediile de instanță din 27 de capitale de județ, pentru a pune în valoare clădirile de instanță, pentru a construi, de ce nu, acolo unde este nevoie, instanțe noi … E un program care se va derula probabil pe 5-7 ani cu un buget pe care ni-l dorim în jur de 100 de milioane de lei pe an. Sper să putem face cât mai multe lucruri. Am vrut să văd direct cum arată unele instanțe pentru a stabili în mod corect prioritățile, pentru că evident toată lumea vrea investiții, dar când mergi pe teren constați că e nevoie mai degrabă în alte părți decât acolo unde rezultă din hârtii, de cele mai multe ori”, a explicat ministrul Cazanciuc.
La Satu Mare, Ministerul Justiției derulează cea mai mare investiție din fonduri proprii în reabilitarea, modernizarea și extinderea sediului tribunalului. În cadrul vizitei din 20 octombrie la Satu Mare, Cazanciuc a promis că anul judiciar 2015 va însemna pentru magistrații acestei instanțe finalizarea lucrărilor de modernizare a clădirii Tribunalului.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.