Traficanții de droguri rămân după gratii

Traficantii

Magistrații Tribunalului Satu Mare au admis azi, 29 octombrie, propunerea procurorilor DIICOT în ceea ce privește prelungirea arestului preventiv cu încă 30 de zile pentru sătmărenii Attila Zsolt Orosz, Zoltan Fatyol și Adrian Cristian Rusu, respectiv Sabino Zappatore, ultimul având dublă cetățenie, italiană și germană. Aceștia sunt acuzați de constituire de grup infracțional organizat și de trafic internațional de droguri.
În ședința din data de 15 octombrie, magistrații sătmăreni au dispus prelungirea arestului preventiv pentru cei patru inculpați, însă, a doua zi, pe 16 octombrie, trei dintre aceștia (Attila Zsolt Orosz, Adrian Cristian Rusu și Sabino Zappatore) au contestat măsura luată de Tribunalul Satu Mare. Inițial, ședința de analiză a contestațiilor depuse a fost programată pe marți, 28 octombrie, dar din cauză că unul dintre apărătorii inculpaților a lipsit, soluționarea cazului a fost amânată pe azi. În cele din urmă magistrații au admis propunerea procurorilor DIICOT, astfel că, inculpații rămân după gratii.
Magistrații Tribunalului Satu Mare au decis, pe data de 22 august 2014, arestarea preventivă pentru 30 de zile a patru dintre membrii rețelei de traficanți de droguri ridicați pe 20 august de procurorii DIICOT. Anchetatorii susțin că grupul infracțional este alcătuit din 17 persoane, ceilalți 13 fiind cercetați în stare de libertate.
Potrivit procurorilor DIICOT liderul reţelei este Sabino Zappatore, persoană cu dublă cetăţenie, germană şi italiană, stabilită în Tăşnad. Oamenii legii susţin că traficanţii aduceau drogurile din Italia în România.
În urma perchezițiilor efectuate miercuri în județele Satu Mare și Sălaj, respectiv în municipiul București au fost ridicate 10 grame de cannabis, 15 grame hașiș, 159 de plicuri cu pulbere albă, 1010 grame de pulbere albă, o râşniţă, două pipe, două cântare, un pistol, un laptop, două HDD, 18 telefoane mobile, 20 cartele telefonice, diferite sume de bani. Totodată, anchetatorii au fost identificate și două culturi de cannabis.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.