Școlile din județul Satu Mare au comandat manuale noi pentru clasele I și a II-a

manuale1

Toate școlile din județul Satu Mare au comandat manuale noi pentru clasele I și a II-a, conform procedurii de selecție și comandă elaborată de CNEE. Pentru secția română s-au comandat manuale de comunicare în Limba română pentru clasa a II-a, Matematică și Explorarea mediului – clasa I și a II-a, Limba engleză – clasa I și a II-a.

Întrucât procesul de soluționare a contestațiilor privind manualul de comunicare în Limba română pentru clasa I, nu s-a finalizat, pentru acesta nu s-au făcut comenzi. La secția maghiară s-au comandat manuale de comunicare în Limba română și Limba maternă pentru clasa I și Limba engleză – clasa I și a II-a. Pentru ambele clase s-a înregistrat opțiunea traducerii manualelor de Matematică și Explorarea mediului.

Procesul de selecție și comandă a noilor manuale școlare a fost monitorizat în permanență de Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) Satu Mare și astfel au putut fi soluționate toate problemele semnalate de către unitățile școlare. Învățătorii au avut la dispoziție o săptămână pentru a analiza conținutul manualelor postate pe site-ul MEN, s-au consultat în cadrul comisiilor metodice și au optat pentru un anumit titlu, în baza libertății inițiativei profesionale. Opțiunile au fost variate, acoperind toate titlurile din „Catalogul manualelor școlare”, existente în aplicația web disponibilă.

Varianta tipărită poate fi descărcată în format pdf, iar varianta digitală-formă electronică a manualului școlar, va fi distribuită pe dispozitiv de stocare extern, odată cu exemplarul tipărit. Varianta online este disponibilă pe site-ul www.manuale.edu.ro.

După centralizarea comenzilor la nivel național, MEN încheie contractele cu ofertanții pentru manualele de clasa I și a II-a. La nivelul județului, manualele vor fi distribuite de IȘJ.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.