Reprezentanții elevilor din șase județe, s-au întâlnit la Satu Mare

Elevi

În perioada 24-26 octombrie 2014 a avut loc la Satu Mare Conferința Interregionala a Consiliului Regional al Elevilor Nord-Vest și Vest, organizată de Consiliul Județean al Elevilor Satu Mare, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) și DJST Satu Mare și sprijiniți de Vila Bodi. La această conferință au participat reprezentanții elevilor din județele Bihor, Cluj, Maramureș, Sălaj, Hunedoara și Satu Mare.

Deschiderea oficială a conferinței a avut loc la Centrul de Creație Satu Mare, unde au participat ca și invitați directorul DJST Satu Mare, Virgil Dragoș, directorul Centrului de Creație Satu Mare, Robert Laszlo și inspectorul responsabil de activitățile extrașcolare Nicu Miclăuș. După deschiderea oficială a conferinței, a urmat un program prin care invitații au putut descoperi frumusețile orașului Satu Mare.

A doua zi a început cu prezentarea rapoartelor de activitate ale Consiliilor Județene participante. Fiecare președinte CJE și-a prezentat activitățile realizate în anul școlar 2013-2014. Această prezentare a fost urmată de ședința Consiliului Regional al Elevilor Nord-Vest, în cadrul căreia s-a discutat despre campania care va fi implementată în următoarele zile la nivel de regiune și anume o campanie de mobilizare de ieșire la vot a tinerilor. La finalul zilei, elevii au vizitat Tezaurul României expus la Muzeul Județean de Artă din Satu Mare.

În ultima zi a Conferinței Interregionale, reprezentanții județelor au participat la o sesiune de lucru facilitată de Amelia Baciu, inspector școlar activități extrașcolare IȘJ Maramureș. După aceste activități de dezvoltare personală și colectivă, s-au împărțit diplome și fiecare participant și-a exprimat părerea față de organizarea acestei conferințe.

Cele mai grele momente au fost la despărțire, întrucât la pornirea delegațiilor au urmat momente încărcate de emoție, de îmbrățișări și urări de bine deoarece Consiliul Elevilor nu este doar un grup care reprezintă elevii ci și o familie.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.