Românul Alexandru Nicolau, vicecampion mondial la parașutism

Saritura CM

Podium CM

Alexandru Nicolau a devenit în acest week-end vicecampion la parașutism cu aterizare la punct fix, iar cu două săptămâni în urmă a devenit pentru a 8-a oară consecutiv campion național la aceeași probă.
Chiar dacă era în fruntea clasamentului la general, conducând cu 30 de puncte, ultima etapa a Cupei Mondiale nu a fost cu noroc pentru românul în vârstă de 24 de ani. Acesta a fost învins de Halek Bonifac, membru al echipei naționale de parașutism militar a Cehiei.
Alexandru nu a avut cea mai bună zi de concurs, reușind ca numai la una dintre cele șase sărituri să obțină punctajul maxim.
Alexandru Nicolau este născut în 1990, în Buzău. Pasiunea sa pentru zbor s-a născut în familie, ambii părinți fiind parașutiști, tatăl lui fiindu-i mentor în cariera sa de parașutist. Alex a crescut printre avioane, însoțindu-l pe tatăl său când acesta efectua salturi. Prima sa experiență apropiată de parașutism a fost la 4 ani, când a zburat cu parapanta în tandem, cu tatăl său, Ramiro Nicolau. La 11 ani, Alex avea deja parte de primul său zbor singur, cu parapanta. La 12 ani a avut parte de prima săritură cu parașuta, tot în tandem, alături de tatăl său.
Din 2007, Alex face parte din Lotul Național de Parașutism și la prima sa participare la Campionatul European de Parașutism din Croația a reușit să se claseze pe poziția a treia. Evoluția sa a fost una rapidă, în numai doi ani, reușind să efectueze peste 1.000 de salturi.
În 2010, Alex a devenit campion mondial la juniori, în cadrul disciplinei precizia aterizării, iar de la începutul anului 2011 a devenit atlet Red Bull. În afară de parașutism și parapantă, Alex mai este pasionat de snowboarding, patinaj pe gheață, schi și fotografie și îi admiră pe Shaun White și Travis Pastrana.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.