Victor Ponta susține dezvoltarea infrastructurii de transport

Victor ponta

Victor Ponta s-a aflat ieri (miercuri, 22 octombrie) la Mediaș, la un eveniment important pentru Transgaz și pentru toată România – un secol de existență al Transgaz și al transportului de gaze. Activitatea de distribuție de gaze se confundă cu istoria României moderne.
„Am avut primul oraș din Europa iluminat cu gaze naturale, am avut prima stație de comprimare a gazelor, am fost prima țară exportatoare de gaz din Europa. Avem deci motive de mândrie!”, a subliniat premierul. România are toate premisele de a redeveni un lider în Europa, în ceea ce privește producția și distribuția de gaze, inclusiv la export, acesta este obiectivul premierului Ponta și al viitorului președinte al României.
Victor Ponta este singurul politician și singurul candidat la presedinție care susține și care se zbate pentru a obține independența energetică a țării.
România poate fi lider regional în energie (în 5 ani, atingem independența energetică!) – acesta este unul dintre pilonii programului de țară propus de Victor Ponta.
Independența energetică este strâns legată de prosperitatea românilor și de întărirea economiei. Guvernul a reușit săptămânile trecute să amâne creșterea prețurilor la gaze pentru populație. O Românie Puternică, care să nu fie dependentă de gazul rusesc, poate oferi un mai mare confort populației și facturi mai mici la gaze.
Tot ieri, Victor Ponta a fost prezent la Târgu Mureș pentru inaugurarea lucrărilor la centura orașului – în regim de autostradă.
„Modernizarea infrastructurii de transport este un obiectiv important, susținut de Guvern. Am reușit să inaugurăm peste 200 de kilometri de autostradă, să modernizăm drumuri județene. România are nevoie de drumuri moderne, pentru a se racorda la căile de transport către vest, dar și catre est. Suntem poarta de intrare și ieșire în și dinspre UE. Nu vom putea profita de acest lucru fără infrastructura dezvoltată”, a declarat Ponta.
Guvernul Ponta susține dezvoltarea infrastructurii din Transilvania. În perioada 2012-2014, Transilvania și Banatul au primit peste 1 mld. Euro pentru construcția de autostrăzi și reabilitarea de drumuri naționale.
Guvernul Ponta a făcut cel mai mult pentru Transilvania din această perspectivă a finanțării și dezvoltării infrastructurii de transport.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.