Percheziții de amploare la cabinete medicale din Satu Mare și Livada

Perchezitii

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) – Biroul Teritorial Satu Mare împreună cu ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Satu Mare şi Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Oradea efectuează azi, 23 octombrie, un număr de 18 percheziţii în municipiul Satu Mare şi orașul Livada.
Oamenii legii vizează destructurarea unei grupări specializată în eliberarea de reţete cu medicamente pentru afecţiuni neurologice pe numele unor persoane care, în mod real, nu au beneficiat de aceste tratamente, reţetele fiind decontate în mod necuvenit din bugetul Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS).
Potrivit unor informații din rândul anchetatorilor la Casa Județeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Satu Mare sunt verificate rețetele eliberate de farmaciile sătmărene începând cu anul 2012. Procurorii percheziționează și biroului directorului medical a CJAS Satu Mare, Raveca Gliga.
De asemenea, azi dimineață, Comitetul director al Spitalului Județean a fost înștiințat despre existența unui mandat de percheziție pentru biroul șefului Secției de Psihiatrie Acuți, Marius Gliga (soțul directoarei medicale de la CJAS) și a asistentei șefe a secției mai sus menționate, Daniela Cora.
În funcţie de rezultatul cercetărilor se vor lua măsuri care vor fi aduse la cunoştinţa opiniei publice.
Procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Satu Mare au beneficiat de sprijinul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi (IJJ) Satu Mare şi a criminaliştilor din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ).

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.