Guvernul Ponta îi sprijină din fonduri europene atât pe românii aflați în nevoie, cât și pe tinerii antreprenori sau pe dascăli

ROMANIA-GOVERNMENT-PRIME MINISTER DESIGNATED-VICTOR PONTA

Echipa lui Victor Ponta a ajuns astăzi la aproape 40% absorbție – creștere de 5 ori a gradului de absorbție, față de regimul Basescu-PDL!
Față de anul 2012, atunci când rata de absorbție era de doar 8,5%, Guvernul Ponta a ajuns astăzi la aproape 40% absorbție – cifrele și statisticile nu mint, iar adevărul este că oamenii care îl sprijină pe Iohannis au avut un management dezastruos în fonduri europene!
Oamenii care au remediat acea situație gravă și care au reușit creșterea de 5 ori a gradului de absorbție fac parte din echipa coordonată de Victor Ponta!
Ce implicații au proiectele prin fonduri europene lansate astăzi de Victor Ponta?
1. Ajutoarele alimentare destinate persoanelor defavorizate. Vorbim despre instrumente utile în vederea combaterii sărăciei și pentru creșterea integrării sociale a celor aflați în nevoie. Aceste persoane trebuie susținute și încurajate, nu aruncate la marginea societății, așa cum s-a întâmplat în trecut.
2. Prezentarea iniţiativei „România Start-up”, compusă din două apeluri de proiecte POS DRU: „Firme de exerciţiu pentru elevi” şi „România Start-up”. Proiecte care își propun să stimuleze antreprenoriatul, să ofere oportunități de dezvoltare tinerilor, să-i ajute să-și dezvolte competente și abilități pentru a intra și a se integra mai ușor pe piața muncii.
3. Prezentarea cererii de proiecte „Dezvoltarea carierei didactice”, DMI 1.3 POS DRU. Am trecut de etapa în care profesorii erau desconsiderați, îndemnați să plece din țară și umiliți prin tăierea salariilor. Acum, profesorii se bucură de respectul Guvernului Ponta și sunt ținta unor proiecte menite să îi sprijine în carieră.
4. Fondurile europene sunt folosite de Guvernul Ponta pentru a întări dimensiunea socială a statului.
În acești ani, Guvernul Ponta a demonstrat că poate promova politici care să îi ajute atât pe cei mai defavorizați (pensionarii, tinerii absolvenți, locuitorii satelor, cei în vârstă, cei bolnavi) cât și pe cei mai competitivi și performanți români.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.