32.000 de tineri români vor beneficia de fonduri europene pentru a-și începe propria afacere

Bani

Guvernul Ponta sprijină tinerii români și dorește să ajute la dezvoltarea următoarei generații de antreprenori, care să transforme România într-un HUB de inovație și antreprenoriat.
152 de milioane de euro sunt puse la dispoziția tinerilor care doresc să devină antreprenori prin inițiativa „România start-up”. Această inițiativă are două componente: apelul „Firme de exercițiu pentru elevi”, cu o valoare de 52 de milioane de euro, care vizează elevii de liceu și are ca obiectiv creșterea adaptabilității acestora la cerințele primului loc de muncă și dezvoltarea abilităților antreprenoriale, și apelul „România start-up”, care în esența sa este o schemă de minimis în valoare de 100 de milioane de euro, prin care vor fi ajutate să se dezvolte 2.000 de noi firme și vor fi create cel puțin 4.000 de noi locuri de muncă. De asemenea, vor fi introduși în tainele antreprenoriatului aproximativ 20.000 de tineri cu vârsta de peste 18 ani.
Guvernul Ponta duce antreprenoriatul românesc la un nou nivel și le dă șansa tinerilor talentați din România să își dezvolte propriile afaceri de succes. Pentru a avea o economie dinamică și în creștere, este necesar ca sectorul IMM să fie bine dezvoltat, iar asta se încurajează prin aceste măsuri. Este o mare oportunitate pe care Guvernul Ponta o oferă tinerilor din România și o nouă dovadă că actualul Executiv sprijină cu adevărat tânăra generație.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.