Noile manuale pentru clasele I şi a II-a pot fi descărcate gratuit, de pe site-ul www.manuale.edu.ro

Remus Pricopie

De luni, 20 octombrie, noile manuale pentru clasele I şi a II-a, publicate pe platforma www.manuale.edu.ro, pot fi descărcate gratuit. Sub imaginea reprezentând prima copertă a fiecărui manual (postat în varianta sa digitală) se află şi varianta ce poate fi descărcată în format pdf.
Accesul pe platforma www.manuale.edu.ro este liber pentru oricine doreşte să utilizeze materialele didactice. De altfel, de la lansare şi până luni, 20 octombrie, ora 17.00, platforma a înregistrat 70.000 de vizitatori şi peste 28 de milioane de accesări.
Noile manuale au şi o componentă digitală, însă varianta digitală nu înlocuieşte manualul tipărit. Cele două variante ale manualelor (print şi digital) funcţionează în paralel. Introducerea formatului digital este un pas în plus pe care MEN îl face pentru adaptarea învăţământului românesc la tendinţa mondială de utilizare a tehnologiei informaţiei în procesul de predare – învăţare. Valabilitatea manualelor este de patru ani şcolari, cu posibilitatea de extindere pentru încă doi ani, cu condiţia reevaluării lor. Manualele şcolare sunt supuse unui proces periodic de analiză, pe durata valabilităţii acestora.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.