Victor Ponta, singurul politician de prim-rang din România cu un rol central în Summitului UE-Europa de Sud-Est

Victor-Ponta1

Premierul Victor Ponta a participat duminică, 19 octombrie, la deschiderea Summitului UE-Europa de Sud-Est, „Pe drumul spre stabilitate și creștere”, organizat de către The Economist – unul din cele mai mari evenimente organizate în România, cu personalități marcante ale politicii internaționale.
Victor Ponta este singurul politician de prim-rang din România care este personaj central al unui astfel de eveniment. Prim-ministrul va explica, și de această dată, că este nevoie de o viziune strategică integrată pentru UE și pentru Europa de Sud-Est. Evenimentele care se petrec aproape de noi, în Ucraina, arată care sunt pașii următori. Premierul a arătat și susține în continuare că obiectivele României trebuie să fie obținerea independenței energetice, întărirea securității în zona Mării Negre și sprijinirea parcursului către integrare europeană al Republicii Moldova, Ucrainei, Georgiei, Serbiei și țărilor din Balcani.
De asemenea, Victor Ponta va sublinia pașii pe care România i-a făcut ca țară către investiții în proiecte majore centrate pe inovație, către stabilitatea politică în regiune, către stabilitatea energetică și către întărirea parteneriatului cu SUA, NATO și UE.
Prezența lui Victor Ponta la acest eveniment major confirmă încă o dată că premierul este recunoscut drept un lider regional puternic, un lider tânăr, care a reușit repararea nedreptăților sociale, reducerea inegalităților și creșterea nivelului de trai prin redirecționarea creșterii economice în buzunarele românilor, în același timp cu relansarea economică a României prin stimularea investițiilor, prin măsuri pentru mediul de afaceri, prin relansarea industriilor și afirmare pe domenii strategice: energie, agricultură, IT, etc.
Victor Ponta este cel care a reușit asigurarea unei stabilități importante zonei, prin consolidarea poziției României și prin pașii înainte pe care aceasta i-a făcut ca țară, din punct de vedere politic și economic.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.