Tăriceanu: Rolul nostru în România este acela de promotor și de catalizator al deschiderii Republicii Moldova către spațiul economic și cultural european

Calin Popescu-Tariceanu

Președintele Senatului României, Călin Popescu-Tăriceanu, candidat la Președinția României, a efectuat în zilele de 18 și 19 octombrie o vizită în capitala Republicii Moldova, Chișinău. Cu acest prilej, Călin Popescu-Tăriceanu a participat sâmbătă, 18 octombrie, la o întâlnire electorală cu susținătorii și simpatizanții săi din Republica Moldova, cărora le-a transmis că rolul pe care îl va asuma ca Președinte, este acela de promotor și de catalizator al deschiderii Republicii Moldova către spațiul economic și cultural european.
„Semnarea de către Guvernul de la Chișinău a Acordului de asociere cu Uniunea Europeană evită transformarea Moldovei într-un prizonier al conflictului transnistrean și deschide noi posibilități de cooperare bilaterală, de aprofundare a legăturilor și de dezvoltare a proiectelor comune, atât la nivel guvernamental, cât și al autorităților locale, dar chiar la nivel individual, fie că este vorba de firme, de instituții de învățământ sau de cultură, ori de organizații non-guvernamentale.
Rolul nostru în România, rol pe care mi-l voi asuma ca președinte, este acela de promotor și de catalizator al deschiderii Republicii Moldova către spațiul economic și cultural european, pentru a țese astfel împreună cu dumneavoastră acea rețea capabilă să ancoreze viitorul în Europa unită al tuturor celor care trăiesc aici”, a spus Călin Popescu-Tăriceanu.
Candidatul la Președinția României a afirmat, în cadrul discursului susținut cu ocazia întâlnirii cu susținătorii și simpatizanții săi din Republica Moldova, că „România și Moldova se pot uni astăzi doar într-o Europă unită. Aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană, dezvoltarea împreună a țărilor noastre, va conduce în final nu doar la un pod simbolic de flori, ci la o linie continuă de dezvoltare între București și Chișinău. Dispariția granițelor și întărirea identității naționale reprezintă coordonatele drumului spre care merge Europa, iar Moldova nu trebuie să rămână în afara acestuia”.
Călin Popescu-Tăriceanu a subliniat că „România trebuie să fie puternică, pentru că așa va avea un cuvânt mult mai greu de spus în Europa și în lume, iar românii vor avea o viață plină de bunăstare și vor fi respectați pretutindeni în lume. O Românie puternică va însemna și o Moldovă puternică, o Moldovă care va parcurge astfel mult mai ușor și mai repede drumul spre Europa, drumul spre dezvoltarea economică și spre bunăstare”.
Duminică, 19 octombrie, Călin Popescu-Tăriceanu a fost prezent, alături de viceprim-ministrul, Tatiana Potîng, scriitorul Ion Hadârcă și membrii PLR, la evenimentul de lansare a campaniei PLR pentru alegerile parlamentare din Republica Moldova. Călin Popescu-Tăriceanu le-a urat, cu această ocazie, mult succes reprezentanților PLR, precizând că anul acesta este unul important atât pentru Partidul Liberal Reformator din România, cât și pentru cel din Republica Moldova, în contextul alegerilor legislative din Republica Moldova și a celor prezidențiale din România.
„Anul acesta luna noiembrie este una extrem de importantă pentru viitorul politic al partidelor noastre întrucât, atât în Republica Moldova, cât şi în România, se vor organiza alegeri legislative şi prezidenţiale.
Știu că vă așteptă o luptă politică dură, știu că veți avea confruntări numeroase în campania pe care o începeți, știu că aveți adversari puternici, dar mai știu că dumneavoastră aveți cu mult mai multă energie, forță și curaj decât oricare din adversarii dumneavoastră, știu că aveți idealuri nobile pentru care să luptați, știu că aveți energiile și sufletul tânăr al liberalilor care vă vor da putere în fiecare zi și în fiecare clipă. Veți reuși în aceste alegeri aducând de partea dumneavoastră pe toți cei care doresc ca Moldova să pășească înainte pe drumul său european, pe drumul dezvoltării și al bunăstării cetățenilor săi”, a spus candidatul la Președinția României, Călin Popescu-Tăriceanu.
Sursa: Departamentul de Comunicare al Partidului Liberal Reformator

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.