Sfârșit de sezon pentru Caravana „Educalternativa”, desfășurată de Asociația „STEA”

Stea

În perioada 20-31 octombrie, Asociaţia „STEA” invită toți sătmărenii cu suflet mare la o serie de acţiuni care marchează sfârşitul de sezon al Caravanei „Educalternativa”. Este vorba despre activități educative și socio-culturale, acțiuni de responsabilitate civică, curățenie în spații publice, pregătirea unui carnaval, etc.
Caravana „Educalternativa”, organizată de Asociația „STEA”, s-a deplasat în perioada februarie-octombrie 2014 în zone defavorizate din municipiul Satu Mare pentru a realiza o gamă diversificată de activităţi socio-educative cu copii şi tineri provenind din familii sărace, având ca scop integrarea lor în sistemul educațional.
Din dorința de a-i ajuta în continuare pe acești copii, echipa şi voluntarii Asociaţiei „STEA” vor fi din nou prezenţi în perioada următoare în parcuri, spaţii publice li licee din Satu Mare, unde vor organiza activități de curățenie în comunitate, pentru a-i forma pe copii în spiritul educației civice.
Asociatia „STEA” îi invită sătmărenii care doresc să participe ca voluntari împreună cu copiii la aceste acțiuni, să li se alăture, sub îndemnul „Implică-te alături de noi pentru a da o şansă copiilor din medii defavorizate la o viaţă mai bună prin educaţie”.
Deși pe perioada iernii Caravana „Educalternativa” va fi întreruptă, Asociaţia „STEA” îşi propune să continue munca cu cei peste 150 de copii şi tineri care au participat până acum la activitățile organizate și care astăzi frecventează grădiniţa sau şcoala în ciuda multor dificultăţi cu care se confruntă familiile lor. Aceşti copii au mare nevoie să fie susţinuţi astfel încât prin educaţie să aibă o şansă reală la un viitor mai bun.
Sătmărenii care doresc să se implice ca voluntari pe timpul iernii, pot participa la activitățile care vor continua la centrul de zi: programe educaționale și de alfabetizare, consiliere pentru igienă, ateliere de creație, educație civică, etc.
De asemenea, pentru a marca finalul proiectului, Asociaţia „STEA” va organiza un bal mascat la care vor participa copiii și tinerii care au beneficiat de serviciile oferite de Caravana „Educalternativa”.
Desfasurarea Caravanei „Educalternativa” de către Asociația „STEA” în perioada februarie-octombrie 2014 este posibilă prin proiectul „Educaţie pentru viitor”, iniţiat şi coordonat de Andrei Henciu, angajat Orange. Acest proiect a fost selectat în cadrul concursului „Susţine un ONG”, organizat de Fundaţia Orange, care oferă anual fonduri pentru proiecte coordonate de angajaţii Orange România, program ce a oferit în 2014 finanţări de peste 125.000 lei.
Valoarea totală a proiectului „Educaţie pentru viitor” este de 53.274 lei, din care 30.260 lei sunt oferiți de Fundația Orange. Implementarea proiectului este posibilă şi datorită co-finanţării pe care Asociaţia „STEA” o primeşte din partea partenerilor Grenoble Isere Romania şi Solidarité Enfance Roumanie (Franţa), Popica Onlus (Italia) şi Consiliul Local Satu Mare prin Serviciul Public de Asistenţă Socială (SPAS).
Pentru a asigura continuitatea activităţilor Caravanei „Educalternativa” echipa Asociaţiei „STEA” are nevoie de voluntari, de aceea mobilizarea comunităţii locale este foarte importantă.
Persoanele doritoare să participe ca voluntari la acţiunile asociației sunt rugați să scrie la adresa de e-mail: asociatiastea@gmail.com, sau să sune la una din numerele de telefon: 0361884330 sau 0743174169, sau să meargă personal la centrul de zi din Satu Mare, Bulevardul Octavian Goga nr. 14 în zilele lucrătoare de la ora 08.00 la 17.00.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.