Andrei Bud: „În proporție de 95%, suntem calificați”

Andrei Bud

Echipa informaticienilor din care face parte și olimpicul internațional din Negrești-Oaș, Andrei Bud, are toate șansele să se califice la faza finală a concursului de informatică organizat de Association for Computing Machinery (ACM) cu sprijinul IBM. La faza pe regiunea Europa de Est a concursului „International Collegiate Programming Contest”, organizat sâmbătă, 18 octombrie, la București, echipa lui Bud a obținut cel mai bun rezultat pe România.
„În proporție de 95%, suntem calificați. Suntem la egalitate cu alte trei echipe din Ucraina, dar am obținut cel mai bun rezultat dintre echipele din România. Am rezolvat nouă probleme din zece. Rezultatele se știu dar trebuie să se decidă câte echipe merg mai departe. Dar sunt de părere că ne calificăm”, ne-a declarat Andrei.
Competiția finală, la nivel mondial, „ACM-ICPC World Finals”, se va desfășura în perioada 16-21 mai, în Maroc.
Andrei Bud are 19 ani, este din Negreşti-Oaş şi a absolvit Liceul Teoretic de Informatică din Bucureşti. În prezent este student al Universității din capitală. De-a lungul timpului a obţinut numeroase premii și medalii la olimpiadele naționale și internaționale de matematică.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.