Dorel Coica: „Iștoc este un mincinos care ne-a aburit”

Soimoseni1

În cadrul unei conferințe de presă susținute azi, 19 octombrie, primarul Dorel Coica și-a prezentat punctul de vedere cu privire la protestul agenților economici de strada Șoimoșeni din Satu Mare. În cursul zilei de vineri, 17 octombrie, mai mulți agenți economici care își au sediile firmelor în acea zonă, au protestat cu privire la starea jalnică în care se află acel tronson.
Alături de primar la conferința de presă au participat și directorul SC Construcții Drumuri SA, Stelian Popa, respectiv directorul SC Transurban SA, Ionuț Bujor.
Dorel Coica spune că strada Șoimoșeni a fost reabilitată în 2009, dar în 2011 „era deja praf”, deși între firma executantă, o societate comercială din Baia Mare, și Primărie, exista un contract de garantare a lucrărilor de 36 de luni. „În 2012, după ce am devenit primar, SC Construcţii Drumuri a început lucrările de reabilitare, dar s-a oprit după primul tronson deoarece efectuarea lucrărilor pe tronsonul pentru care au protestat vineri agenţii economici presupune devierea circulaţiei prin curtea unuia dintre cei ce au sediul pe strada Şoimoşeni. Deşi au fost rugaţi atunci să discute şi să-şi dea acordul, cei de acolo nu au formulat un răspuns nici după o lună și jumătate”, spune primarul.
Potrivit edilului, din cauză că răspunsul se lăsa așteptat, directorul SC Construcții Drumuri SA, a anunțat că nu mai poate sta cu utilajele „deoarece pierde bani și mai are și alte lucrări de făcut. În concluzie, lucrările au rămas nefinalizate din vina celor de pe strada Șoimoșeni și nu a Primăriei, așa cum susține inițiatorul protestului de vineri, domnul Iștoc, mincinosul care ne-a aburit”.
Primarul spune că, în data de 15 octombrie, Augustin Iștoc l-a abordat din nou cu problema drumului. „I-am zis că trebuia să vină din timp să putem aloca bani din bugetul local. Demersul lui Augustin Iștoc este de campanie electorală, că el e membru marcant PNL, deci cu Iohannis, sare la gâtul primarului PSD. Asta e nesimţire curată şi minciună. Public îl atenţionez pe demagogul Iştoc că dacă vin la mine cu o hârtie că s-au înţeles cu accesul găsim soluţii, altfel nu am cum pentru că blocăm tot când săpăm cu utilajele”, a declarat primarul.
Coica spune că săptămâna viitoare se va deplasa în zonă, împreună cu directorul de la SC Construcții Drumuri SA, pentru a găsi o soluție în ceea ce privește finalizarea lucrărilor de pe strada Șoimoșeni.
Pentru a face lumină cu privire la anumite afirmații care susțin că în acea zonă nu ar circula autobuze, Ionuț Bujor a declarat că zilnic, autobuzul nr. 13 efectuează cinci curse, iar autobuzul nr. 18, patru curse.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.