Leonard Doroftei a participat la inaugurarea Sălii de box de la CS „Voința” din Satu Mare (Foto)

Box1

Box2

Box3

Box4

Box5

Box6

Box7

Box8

Box9

Box10

Box11

Leonard Doroftei1

Președintele Federației Române de Box, Leonard Doroftei, a participat azi, 18 octombrie, la inaugurarea noii Săli de box de la Clubul Sportiv (CS) „Voința”, construcție aflată în spatele fostului Cinematograf „Popular”, de pe strada Ștefan cel Mare. „Moșul” a fost însoțit de Marcel Boboc, membru în Biroul Federal.
Doroftei este primul președinte al Federației de Box care în ultimii 25 de ani vine la Satu Mare. Acesta a fost invitat de secretarul Asociației Județene de Box, Florin Mulcuțan. Dintre oficialitățile locale la eveniment au participat primarul municipiului Satu Mare, dr. Dorel Coica, respectiv viceprimarul Radu Roca.
În luarea de cuvânt, președintele CS „Voința”, Ioan Ghere, a declarat că de acum încolo, cei care practică acest sport, boxul, vor avea o sală modernă. Pe lângă box, în cadrul CS „Voința” se vor mai putea practica și alte sporturi, precum: șah, tenis de masă și culturism.
Primarul a subliniat faptul că, la Satu Mare se dorește construirea unei Săli Polivalente, o doleanță mai veche a locuitorilor acestui oraș. A urmat apoi tăierea panglicii inaugurale și rostirea unei scurte rugăciuni, respectiv sfințirea noii săli.
În conferința de presă susținută în holulul Hotelului „Aurora”, Doroftei a declarat că îi face plăcere să vină la Satu Mare „deoarece aveți un oraș minunat, cu oameni minunați care se luptă, începând de la primar și până la toți cei care sunt angrenați în acest proiect”. Totodată, multiplul campion la box i-a îndemnat pe tineri să facă sport, dându-se drept exemplu pe sine: „Am câștigat tot ce se poate câștiga în box. Eu am pornit de jos, de la zonă. Dacă eu am putut, și alții pot. Dar pentru asta trebuie să muncești mult și nu în ultimul rând, să respecți oamenii”.
Leonard Doroftei a dezvăluit că l-a avut ca model pe marele campion, Francisc Vastag. „Voi reveni la Satu Mare să văd cum evoluează lucrurile. Doresc să organizăm în viitor, un campionat de rang înalt, aici la dumneavoastră. Vreau ca boxul românesc să revină acolo unde îi este locul”, a declarat Doroftei.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.