Vezi ce întrebuințări poate să aibă zațul de cafea

Zatul

Zațul de cafea face minuni în cazul pielii și părului. Totodată, potrivit specialiștilor, cafeina are un puternic efect anticelulitic, iar zațul este bogat în această substanță.
De asemenea, zațul poate fi utilizat și împotriva cearcănelor. Se amestecă o linguriță de zaț de cafea cu o linguriță de brânză proaspătă sau iaurt, apoi se adaugă câteva picături de zeamă de lămâie. Când amestecul este omogen, se lasă la frigider 15 minute apoi se aplică pe conturul ochilor. Amestecul se îndepărtează după 10 minute, iar efectele sunt garantate, susțin specialiștii.
Zațul de cafea poate fi combinat cu albușul de ou pentru a obține o cremă cu efect de lifting pentru pielea din zona feței și a gâtului. Se poate adăuga și miere și se lasă să acționeze pe piele timp de 10 minute, apoi se clătește.
Zațul de cafea se poate folosi, între șamponare și balsam, pentru părul închis la culoare, fără strălucire. După ce clătiți șamponul, aplicați zaț de cafea și frecați părul cu acesta. Cel mai bine ar fi să îl lăsați să acționeze câteva minute, apoi să îl spălați și să aplicați balsamul dumneavoastră obișnuit. Părul va fi mai strălucitor, iar culoarea mai intensă datorită coloranţilor naturali din cafea.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.