Petre Mureșan: „Iohannis a demonstrat că în România se poate și altfel și se poate mai bine”

Conferinta ACL

„Modelul de președinte pe care îl propune Klaus Iohannis românilor este unul bazat pe seriozitate și respect, pe competență și rezultate. Misiunea sa, ca președinte, va fi acea de a construi, împreună cu românii, o țară a lucrurilor bine făcute. Iohannis a demonstrat că în România se poate și altfel și se poate mai bine”, a declarat co-președintele ACL Satu Mare, Petre Mureșan, în cadrul unei conferințe de presă desfășurate azi, 16 octombrie.
Alături de Mureșan la întâlnirea cu jurnaliștii au mai participat și al doilea co-președinte al ACL Satu Mare, deputatul Romeo Nicoară, respective deputatul Andreea Paul.
În luarea de cuvânt, Petre Mureșan a vorbit despre „faptele lui Iohannis” pe care le-a comparat cu „faptele lui Ponta”.
„Care sunt diferențele dintre faptele lui Iohannis și cele ale lui Victor Ponta? Klaus Iohannis a occidentalizat Sibiul înainte ca România să intre în Uniunea Europeană. Sub conducerea lui, Sibiul a devenit un model de succes în administrație, economie și în plan cultural. Victor Ponta a încetinit procesul de occidentalizare a României. A îndepărtat România de obiectivul recuperării diferențelor de dezvoltare și nivel de trai față de marile democrații ale Uniunii Europene. În doi ani și jumătate de când este premier, Ponta a aruncat economia în recesiune, a lovit în nivelul de trai al românilor și în economia privată cu 36 de taxe și impozite noi sau mărite. Politicile sale economice și fiscale au alungat investitorii străini. Iohannis a reușit să creeze zeci de mii de locuri de muncă în Sibiu și zonele învecinate, prin eforturile personale de atragere a investitorilor străini și prin constituirea și dezvoltarea Parcului Industrial Vest Sibiu. În 2000, Sibiul avea un somaj de 12 %. Încă de la sfârșitul primului mandat al primarului Iohannis, șomajul a dispărut, practic, din orașul Sibiu”, spune Mureșan.
La rândul său, referindu-se la afișajul electoral, Romeo Nicoară a declarat că PSD Satu Mare ignoră decizia consilierilor locali și „îneacă Sătmarul într-o mlaștină roșie”. Parlamentarul spune că, în acest sens au depus o sesizare la BEJ, însă aceasta a fost respinsă „pe motiv că o lege este superiaoră unei hotărâri de Consiliu Local. S-au referit la Legea 370 care reglementează afișajul electoral”.
Andreea Paul a declarat că, ACL Satu Mare a intrat în această campanie curățată de trădători și mai unită. „Cei de la PSD nu au cu cine să-și desfășoare campania electorală, așa că ciugulesc de la fiecare câtre ceva”, spune deputatul de Satu Mare.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.