Alte șapte persoane intoxicate cu ciuperci au ajuns la spital

Dr. Paula Mare

Începând de miercuri (15 octombrie) după-amiază și până azi (16 octombrie) dimineață, alte șapte persoane din Satu Mare, Cărășeu, Cluj și Călinești-Oaș au ajuns la spital cu semnele caracteristice intoxicației cu ciuperci. Dintre cele șapte persoane una a fost internată pe Secția de Gastroenterologie.
Potrivit celor declarate de directorul medical al Spitalului Județean de Urgență (SJU) Satu Mare, dr. Paula Mare „am mai avut alte șapte cazuri de intoxicație cu ciuperci, care se adaugă celor 14 cazuri anterioare. Trei dintre aceste persoane sunt din Cărășeu, două din Satu Mare, una din Cluj și o persoană din Călinești-Oaș. În urma investigațiilor medicale, a rămas internată o singură persoană, din Cărășeu”.
Medicul sătmărean spune că aceștia au consumat ciuperci din diferite zone, de pe pajiști și din păduri. „Probabil este vorba și despre răspândirea sporilor provenite de la unele ciuperci otrăvitoare, altfel nu ne explicăm apariția a 21 de cazuri, în doar 72 de ore”, spune dr. Paula Mare.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.