Curtea de Apel Oradea a respins contestația formulată de Viorel Pintea

Viorel-pintea

În ședința de azi, 16 octombrie, magistrații Curții de Apel Oradea au respins contestația formulată de fostul director al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) Satu Mare, Viorel Pintea. Prin contestația depusă pe data de 19 septembrie, Pintea se arăta nemulțumit cu privire la începerea judecării dosarului 2006/83/2014, în care este cercetat pentru luare de mită.
În urma deciziei luate azi de către magistrații orădeni, procesul lui Pintea continuă la Tribunalul Satu Mare. Următorul termen este fixat pentru luni, 20 octombrie, la ora 12.00, în sala 54.
Procurorii susțin că Pintea a primit mită zeci de mii de euro, miei, vin şi produse lactate de la fermierii sătmăreni, pentru a nu dispune controale sau pentru a-i ajuta pe aceștia să obţină subvenţii.
Vă reamintim că Pintea a fost trimis în judecată şi în ianuarie 2014, dar ulterior dosarul a fost retrimis la DNA de Tribunalul Satu Mare.
Rechizitoriul întocmit de procurorii DNA în cazul lui Pintea poate fi citit integral în cadrul articolului publicat de Sătmăreanul în data de 5 august 2014, accesând următorul link: http://www.satmareanul.net/2014/08/05/viorel-pintea-trimis-din-nou-in-judecata-de-procurorii-dna/.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.