Ţigări în valoare de peste 180.000 lei trecute peste frontieră cu ajutorul unui scripete

Tigari1

Tigari2

Tigari3

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului PF Halmeu – ITPF Sighetu Marmaţiei au descoperit peste 20.000 pachete de ţigări, de provenienţă ucraineană, în valoare de 180.000 lei, ce au fost introduse în ţară peste frontiera de stat cu ajutorul unui scripete care rula pe cabluri legate între doi arbuşti.

Marți, 14 octombrie, în jurul orei 15.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului PF Halmeu au descoperit ascunse în vegetaţie mai multe colete voluminoase care conțineau țigări. La faţa locului s-a deplasat o echipă operativă însoţită de câinele de urmă, concomitent cu dispunerea unor măsuri specifice de supraveghere a zonei.

Totodată, au fost anunţate despre caz şi autorităţile de frontieră din Ucraina în vederea reţinerii şi identificării persoanelor, precum şi a cercetării în comun a evenimentului.

La cercetarea terenului au fost descoperite 32 de colete voluminoase ce conțineau țigări, precum și un sistem format dintr-un scripete care rula pe cabluri legate între doi arbuşti, folosit pentru trecerea ţigărilor peste fâșia de protecție a frontiera de stat.

În urma inventarierii coletelor a rezultat cantitatea de 20.550 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de peste 180.000 lei, cantitate ce a fost ridicată în vederea confiscării.

În continuare se efectuează cercetări în vederea identificării tuturor persoanelor implicate şi a documentării întregii activităţi infracţionale.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.