Dorel Coica: „E.ON Gaz nu respectă legea”

Strada1

Strada2

Strada3

Strada4

Strada5

Strada7

Strada9

Strada10

Cetățenii de pe strada Doina din Satu Mare sunt nemulțumiți de tărăgănarea lucrărilor de modernizare a drumului pe care locuiesc. Primarul municipiului Satu Mare, dr. Dorel Coica, susține că lucrările sunt blocate de E.ON Gaz, care spun că nu vor schimba conductele și branșamentele decât în aprilie 2015.
Edilul, însoțit de prefectul Eugeniu Avram au efectuat azi, 14 octombrie, o vizită pe strada Doina pentru a constata la fața locului stadiul lucrărilor. „Cei de la E.ON Gaz știau din 2011 că noi vom lucra la această stradă, iar ei vin ieri să-mi spună că nu vor putea schimba branșamentele și conductele decât anul viitor, prin aprilie. Eu ce fac? Asfaltăm strada pentru ca ei să vină la anul și să o spargă? Din cauza lor întârzie lucrările de modernizare a străzii. Această lucrare face parte dintr-un pachet finanțat din bani europeni. Riscăm să pierdem finanțarea. Vrem să amenajăm și terenul de la Lacul Cubic, dar așa nu se poate”, a declarat primarul.
Dorel Coica spune că E.ON Gaz nu respectă legea. „Am avut probleme și pe alte străzi unde branșamentele sunt sus. După lege, aceste țevi și branșamente trebuie să fie la 90 de cm, și nu la 30. Pe cei de la E.ON Gaz nu-i interesează decât să ne ia banii. Îi interesează să achităm facturile că dacă nu, atunci ne opresc contorul. E.ON Gaz nu respectă legea”, spune edilul.
Prefectul a promis că se va întâlni cu reprezentanții E.ON Gaz pentru a detensiona situația și pentru ca lucrările să poată continua.
„Dacă cei de la E.ON Gaz și-ar face treaba, noi într-o lună am termina lucrările de modernizare”, spune Dorel Coica.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.