Pistă pentru bicicliști ce va lega municipiul Satu Mare de Ardud

APM

Duminică, 12 octombrie, s-a stabilit traseul viitoarei piste pentru bicicliști care va lega orașul Ardud de municipiul Satu Mare. Inițiativa vine din partea Cercului „Petofi” din Ardud și este sprijinită de Agenţia pentru Protecţia Mediului (APM), Sistemul de Gospodărire a Apelor, Consiliul Local Satu Mare şi Consiliul Local al oraşului Ardud.
O echipă de iniţiativă, alcătuită din directorul executiv al APM Satu Mare, Elisabeta Bekessy, consilierul municipal Maskulik Csaba, Tiberiu Cosma, geolog în cadrul Sistemului de Gospodărire a Apelor (SGA), vicepreşedintele cercului „Petofi”, Baranyai Zoltan şi consilier local al oraşului Ardud, respectiv voluntarii cercului: Andrea Propszt, Norbert Lokli şi Bici Balázs, au pornit la drum pentru a pune bazele unui nou proiect de mediu, și anume, realizarea unei piste pentru bicicliști. Pentru derularea acestuia se va solicita finanţare europeană. Proiectul va avea ca obiectiv cunoaşterea valorilor naturale, peisagistice, culturale şi istorice specifice zonei prin parcurgerea cu biciclete tandem (cu două sau mai multe roţi) a unui traseu de 25 de km.
Pentru stabilirea traseului viitoarei piste pentru biciclişti şi evaluarea calităţii infrastructurii existente, echipa a pornit pe jos din faţa cetăţii din Ardud şi s-a deplasat pe o distanţă de 3,5 km pe digul canalului Homorod până la mica capelă unde va fi amenajat primul popas. Echipa şi-a continuat drumul cu căruţa până la Cioncheşti unde se va realiza joncţiunea cu pista care porneşte din Satu Mare, traseul va continua pe fosta cale ferată Satu Mare – Viile Satu Mare cu amenajarea celui de-al doilea popas în centrul localităţii Viile Satu Mare, lângă statuia lui Paskandi Geza, apoi ajunge în Ardud Vii şi se termină la Cetatea din Ardud unde se va amenaja al treilea popas şi un punct de închiriere a bicicletelor.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.