Laura Bota: „Declaraţia purtătorului de cuvânt al campaniei PSD a jignit 25 la sută din populaţia României!”

image

Preşedintele Partidului Mişcarea Populară (PMP) Satu Mare, Laura Bota, consideră că PSD a lansat intenţionat atacurile declanşate la adresa contracandidaţilor lui Victor Ponta care nu au copii, iar lăsarea senatoarei Gabriela Firea „în lumina reflectoarelor” este doar o secţiune din acest scenariu neadecvat de campanie electorală.
„Cred că niciodată după 1989 dezbaterea electorală pentru alegerile prezidenţiale nu a fost direcţionată atât de josnic şi ieftin precum în acest caz. Nu cred că se poate coborî mai jos de atât! Este evident că iniţierea unei campanii împotriva candidaţilor care, din diferite motive, nu au copii, indiferent de numele acestora, constituie un mod mârşav de a aborda confruntarea politică, într-o întrecere care ar trebui purtată la cel mai înalt nivel din punct de vedere politic, social, economic şi chiar intelectual, dacă se poate să avem asemenea pretenţii în România. Din păcate, gestul doamnei Firea, în calitatea sa de purtător de cuvânt al campaniei prezidenţiale a PSD, a aruncat în derizoriu un subiect foarte fierbinte pentru societatea românească, cea a familiilor care nu au copii”, a explicat liderul PMP Satu Mare.
Laura Bota a adăugat că declaraţiile incriminatorii ale Gabrielei Firea au fost girate tacit de conducerea PSD, din moment ce nu a apărut nici o reacţie oficială de respingere. „Purtătorul de cuvânt al campaniei prezidenţiale a PSD, senatorul Gabriela Firea, a declarat că premierul Victor Ponta „este un foarte bun familist”, iar ceilalţi candidaţi, vezi Doamne, nu ar avea o asemenea calitate, şi nu ar fi oameni compleţi fără să crească un copil! Mi se pare un afront exagerat, o jignire adusă tuturor familiilor românilor care nu au copii, iar faptul că Ponta nu a dezminţit public afirmaţiile respective arată că şi-a asumat nefericita declaraţie a purtătoarei sale de cuvânt. Ofensa adusă românilor este cu atât mai nepotrivită cu cât PSD a dat românilor un preşedinte fără copii, Ion Iliescu, iar o serie de mari personalităţi de pretutindeni nu au avut niciodată copii, de la marele Mihai Eminescu, la cancelarul Germaniei Angela Merkel, femeia care conduce practic întreaga Europă. Din păcate, un astfel de subiect ticălos prinde la mulţimea care constituie preponderent votanţii PSD”, a precizat preşedintele PMP Satu Mare.
Laura Bota a mai arătat că criteriile potrivit cărora un om este sau nu bun familist dacă are sau nu are copii nu pot fi inventate de PSD. „Doamna Firea a spus că a fi un bun familist înseamnă nu doar a fi căsătorit, ci şi a avea copii. Oare e mai ruşinos să ai un copil care ia nota 1,2 la bacalaureat, sau să nu ai copii deloc? … Este o întrebare retorică, care i s-ar putea pune senatoarei PSD, însă nu vreau să intru în acest joc urât şi deplorabil de campanie. Cred că Firea a jignit 25 la sută dintre români, cei care nu au copii, iar pentru acest fapt trebuie să dea socoteală în faţa autorităţilor statului”, a mai afirmat Bota.
Liderul PMP Satu Mare a mai spus că sfidarea senatoarei PSD la adresa românilor a continuat inclusiv luni, când nu s-a prezentat la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării, unde a fost citată pentru a-şi prezenta punctul de vedere. „Doamna Firea nu a catadicsit luni să vină la CNCD, unde urma să fie audiată, şi nici măcar nu şi-a trimis avocatul în lipsa ei. Un alt afront adus celor afectaţi în primă fază de declaraţia sa! Este un fapt care confirmă că pentru PSD nu există nici noţiunea de lege, nici de respectarea ei. Doamna Firea şi PSD ar trebui nu numai să îşi explice gestul, dar şi să spună românilor de ce nu au luat nicio măsură în ultimii doi ani şi jumătate, de când se află la guvernare, pentru a sprijini familiile care nu au copii, prin măsuri stimulative pentru fertilizarea in vitro sau prin creşterea posibilităţilor de adopţie, având în vedere că suntem codaşi la nivel european la aceste capitol”, a punctat Laura Bota.
Preşedintele Mişcării Populare Satu Mare a mai subliniat că guvernarea PSD încă nu a rezolvat problema manualelor şcolare pentru clasele a I-a şi a II-a, fapt care a dat peste cap întregul proces de învăţământ. „Ponta şi Guvernul său se ocupă, din păcate, de cu totul alte lucruri decât cele importante. Astfel, manualele pentru clasa I şi a II-a vor ajunge pe băncile elevilor abia după alegeri, în ciuda semnării acordului dintre Ministerul Educaţiei şi edituri. Se pare însă că din cauza afişelor PSD, pe perioada campaniei electorale tipografiile sunt blocate, fapt ce denotă că pentru Victor Ponta prioritatea este de a câştiga alegerile, nu de a asigura educaţia celor mici. Lipsa manualelor pentru clasele I şi a II-a la începutul anului şcolar 2014 – 2015 reprezintă o adevărată ruşine naţională, care dovedeşte deopotrivă incompetenţa, lipsa de viziune, dar şi reaua-voinţă a Executivului condus de Victor Ponta”, a conchis Laura Bota.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.