„Săptămâna Neuropatiei Diabetice” va fi marcată și la Satu Mare

Dr. Iosif Szilagyi

În perioada 13-18 octombrie se organizează cea de-a II-a ediție a „Săptămânii Neuropatiei Diabetice”, ce reunește simpozioane dedicate medicilor de familie. Evenimentele științifice se vor desfășura în 28 de orașe din țară, printre care și în municipiul Satu Mare. Simpozionul de la Satu Mare va avea loc miercuri, 15 octombrie, de la ora 14.00, la Restaurantul „Select”.
Cu acest prilej, medicii de familie din Satu Mare au posibilitatea de a afla informaţii utile cu privire la prevenţia, diagnosticul precoce şi tratamentul neuropatiei diabetice şi piciorului diabetic. Simpozionul va avea loc săptămâna viitoare miercuri, de la ora 14.00, la Restaurant „Select”. În cadrul evenimentului vor conferenţia dr. Iosif Szilagyi, medic specialist Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice, dr. Mărioara Anițaș, medic primar Neurologie şi dr. Maria Andrei, medic specialist Chirurgie vasculară. Participarea medicilor este gratuită, în limita locurilor disponibile. Manifestarea ştiinţifică este creditată cu 4 puncte EMC.
Temele simpozioanelor organizate în „Săptămâna Neuropatiei Diabetice” variază de la importanţa prevenţiei, la sfaturi utile privind identificarea precoce a semnelor neuropatiei diabetice și piciorului diabetic încă din cabinetul medicului de familie. La fel ca şi ediţia anterioară, „Săptămâna Neuropatiei Diabetice” se va încheia cu lucrările Congresului Naţional de Neuropatie Diabetică şi Picior Diabetic, cu participare internaţională, care va avea loc la Bucureşti, în perioada 16-18 octombrie.
Prevenirea, diagnosticarea, tratarea şi monitorizarea neuropatiei diabetice și piciorului diabetic reprezintă una dintre marile provocări pentru medicii implicaţi în îngrijirea persoanelor cu diabet zaharat, fiind vorba de complicaţii severe și ireversibile ale acestei afecțiuni cronice.
Conform definiţiei Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, neuropatia diabetică este caracterizată prin distrugerea progresivă a nervilor, ce favorizează instalarea ulceraţiilor şi amputaţiilor membrelor inferioare.
Societatea de Neuropatie Diabetică – Neurodiab are drept scop desfăşurarea de activităţi cu caracter medical, ştiinţific, de cercetare şi pregătire profesională în domeniul medical, pentru dezvoltarea şi studiul neuropatiei diabetice în România și nu numai.
De asemenea, Neurodiab organizează programe educaţionale pentru persoanele cu diabet zaharat în vederea prevenirii și informării legate de neuropatia diabetică, în parteneriat cu Federaţia Asociaţiilor Diabeticilor din România (FADR) şi Asociaţia Română de Educaţie în Diabet (ARED).

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.