Sătmăreanul care deține cel mai vechi laptop din lume vrea să-l vândă

Laptop

Sătmăreanul Iosif Bondici deține un exemplar din cel mai vechi laptop din lume, modelul Epson HX-20. Profesorul de electronică dorește să vândă aparatul aflat în stare perfectă de funcționare pentru a-și cumpăra un laptop modern.
Iosif Bondici a primit laptop-ul cadou din partea fiului său în urmă cu doi ani. Fiul bărbatului a găsit aparatul abandonat în Italia, într-una dintre clădirile fabricii unde acesta lucrează.
Laptopul are dimenisiunea unei coli A4, cântărește 1,5 kg și este în stare perfectă de funcționare. Cu toate acestea, Bondici anunță pe www.tocmai.ro, că vrea să-și vândă laptop-ul cu 1.000 de euro.
Epson HX-20 este primul laptop din lume și a apărut pe piață la începutul anilor ’80. Publicația „BusinessWeek” l-a denumit a patra revoluţie în materie de calculatoare personale. Epson HX-20 are o tastatură full-transit cu 68 de taste, baterii reîncărcabile nichel-cadmiu și 16 KB memorie RAM, cu posibilitate de upgradare la 32 KB. Laptopul are ecran LCD care afişează doar patru rânduri de text simultan. Mai este dotat și cu o imprimantă cu hârtie de mărimea unui bon fiscal şi o minicasetă ca dispozitiv de stocare.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.