Ziua porților deschise la pompieri

Pompieri

Luni, 13 octombrie, între orele 10.00 și 14.00, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Someş” Satu Mare organizează „Ziua porţilor deschise” la sediul instituției din Satu Mare, precum şi la celelalte subunităţi, respectiv: Secţia de Pompieri Carei, Staţia de Pompieri Negreşti-Oaş şi gărzile de intervenţie Tăşnad şi Turţ.

Cu acest prilej vizitatorii se vor putea familiariza cu mijloacele de intervenţie în caz de dezastre naturale şi modul de folosire al acestora, vor putea observa aspecte din activitatea profesională de zi cu zi a salvatorilor şi vor asista la exerciţii demonstrative.

Totodată, ziua de 13 octombrie este desemnată „Ziua Internaţională pentru Reducerea Riscului Dezastrelor Naturale”. Pentru marcarea acestui eveniment Inspecţia de prevenire a elaborat o serie de materiale informative cu privire la: riscurile potenţial generatoare de dezastre naturale, modul de comportare în cazul producerii unor astfel de situaţii, contribuţia Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, Comitetului Judeţean şi Comitetelor Locale pentru Situaţii de Urgenţă la prevenirea și diminuarea riscurilor dezastrelor naturale şi contribuţia persoanelor cu dizabilităţi în sprijinul reducerii riscului de dezastre.

Aceste materiale vor fi distribuite cu ocazia executării controalelor de prevenire pe parcursul lunii octombrie şi, de asemenea, vor fi transmise Inspectoratului Şcolar Judeţean pentru a fi împărțite şi în unităţile de învăţământ.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.