Sătmăreanul Alexandru Darida, își expune creațiile la Misiunea Permanentă a României la ONU

Pictura Darida1

Pictura Darida2

Pictura Darida3

Pictura darida4

Alexandru-Darida

Artistul de origine sătmăreană, Alexandru Darida, își expune lucrările în zonele protocolare ale Misiunii Permanente a României la ONU, dar și în biroul ambasadorului țării noastre la Organizația Națiunilor Unite, sătmăreanca Simona Miculescu. Expoziția este organizată sub egida Institutului Cultural Român (ICR) din New York.
„În luna octombrie spațiul Misiunii Permanente a României la ONU găzduiește o expoziție de artă plastică plină de culoare sub egida Institutului Cultural Român din New York a cărui director este dr. Doina Uricariu. Tablourile aparțin artistului româno-american, Alexandru Darida, care trăiește la Chicago împreună cu soția lui, cântăreața de operă Mariana Darida. Artistul a primit de curând Premiul Academiei Americano-Române de Arte și Știinte al cărei președintă este dr. Ruxandra Vidu. Alexandru Darida este foarte cunoscut ca activist social în artă. Lucrările lui sunt expresia unor subiecte de mare anvergură contemporană cum ar fi: regenerarea surselor de energie verde, relația dintre om și natura înconjurătoare sau muzica în corelație cu forța cosmică. În concepția artistului culoarea, forma și întreaga structură este ancorată într-o putere și sursă universală divină. Sunt privilegiată să absorb vibrația acestei arte cu putere magică”, a declarat ambasadorul României la ONU, sătmăreanca Simona Miculescu.
Născut la Satu Mare, Alexandru Darida a absolvit Institutul de Arte Frumoase din Bucureşti în 1978. În 1985 artistul a plecat în Italia, unde a urmat cursurile Academiei „Benedetti” din Roma, iar doi ani mai târziu (1987) Darida a emigrat în SUA, stabilindu-se la Chicago, unde şi-a continuat studiile la „American Academy of Art”, fiind marcat de arta profesorului Irving Shapiro.
Alexandru Darida a primit numeroase premii printre care: Premiul Internaţional pentru Pictură „Formello” – Roma; Premiul de Excelenţă la expoziţia de miniaturi multimedia din România; Premiul de Excelenţă al oraşului Chicago, etc.
Lucrările artistului se află în colecţiile unor prestigioase instituţii, precum: Powerhouse Museum şi Sydney Opera House (Sydney, Australai), Smithsonian Museum (Washington DC), Illinois State Museum şi la Muzeul Naţional de Artă din Bucureşti.
În prezent, artistul de origine sătmăreană este stabilit la Chicago, unde are atât propriul atelier cât şi o galerie de artă.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.