Victor Ponta, în vizită la Milano

Victor Ponta

Premierul României, Victor Ponta, participă la Milano, la Conferința la nivel înalt privind ocuparea forței de muncă, organizată de președinția italiană a Consiliului UE.

Primul ministru discută, în cadrul conferinței, cu liderii europeni despre crearea de noi locuri de muncă și despre combaterea șomajului. Se confirmă încă o dată preocuparea lui Victor Ponta pentru generarea de noi locuri de muncă.

Premierul Victor Ponta va vorbi, la Milano, în calitate de lider al unui Guvern care a reușit să asigure circa 200.000 de noi locuri de muncă, după ce măsurile de austeritate ale guvernelor lui Băsescu au lăsat 700.000 de oameni fără un job. Este vorba despre creșterea cu peste 190.000 a numărului de persoane angajate cu contracte de muncă (trimestrul I din 2014, față de trimestrul I din 2013). Numărul este cu aproape 400.000 mai mare față de luna martie a anului 2011.

Participările la astfel de evenimente arată că Victor Ponta este recunoscut drept un lider regional puternic, un lider tânăr, care a reușit repararea nedreptăților sociale, reducerea inegalităților și creșterea nivelului de trai prin redirecționarea creșterii economice în buzunarele românilor, în același timp cu relansarea economică a României prin stimularea investițiilor, prin măsuri pentru mediul de afaceri, prin relansarea industriilor și afirmare pe domenii strategice: energie, agricultură, IT, etc.

În contextul acestei vizite externe, Guvernul Ponta va elimina taxele consulare solicitate pentru certificatele de naștere ale copiilor născuți în străinătate, condiția fiind ca acestea să fie întocmite în termen de șase luni de la naștere.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.