Prefectul a susținut audiențe la Negrești-Oaș

Negresti1

Negresti2

Negresti3

Negresti4

Zeci de negreșteni, dar și locuitori din comunele Certeze și Bixad s-au înscris la audiențele susținute marți, 7 octombrie, de prefectul Eugeniu Avram la Negrești –Oaș.
Din cadrul Prefecturii au mai participat șeful Serviciului Juridic și Contencios Administrativ, Cosmin Dorle, iar din partea autorităților locale din zonă au fost prezenți primarul Aurelia Fedorca împreună cu secretarul Radu Grigoraș, primarul comunei Certeze, Petre Ciocan, împreună cu secretarul Gheorghe Ciocan, primarul comunei Vama, Vasile Corodan, împreună cu secretarul Dumitru Man, respectiv șeful Poliției Negrești-Oaș, Gheorghe Pop, și șeful Ocolului Silvic, Vasile Mărcuș.
Cei mai mulți dintre cetățenii înscriși la audiențe au reclamat probleme de fond funciar. O altă problemă sesizată de mai mulți cetățeni a fost cea privind teledetecția folosită de Agenția de Plăți și Intervenții pentru Agricultură (APIA) Satu Mare, care crează neconcordanțe între terenuri, ceea ce duce la respingerea de la plata subvențiilor a unor dosare. Pentru a lămuri situația, prefectul Eugeniu Avram a dispus convocarea unui reprezentant al APIA Satu Mare la Negrești-Oaș, pentru data de 10 octombrie, ora 10.00.
O a treia problemă reclamată de mai mulți petenți s-a referit la procesul de retrocedare a pădurilor și terenurilor. Și în acest caz, autoritățile prezente le-au cerut petenților să înctomească memorii însoțite de documente pentru a putea face lumină în cazurile reclamate.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.