„Ziua Mondială a Sănătăţii Mintale”, va fi marcată și la Satu Mare

Psihologi

Federaţia Mondială a Sănătăţii Mintale sărbătoreşte în fiecare an, la data de 10 octombrie, „Ziua Mondială a Sănătăţii Mintale”, prilej prin care, aduce în atenţia opinei publice mondiale o problemă de sănătate publică prioritară.
Sănătatea mintală este o componentă a sănătăţii prin care fiecare dintre noi îşi realizează potenţialul intelectual, afectiv şi relaţional. Tema ediţiei din acest an este „Viaţa cu schizofrenie” – o încercare de a înţelege povara resimţită atât de persoanele bolnave, cât şi de familia acestora. Acest eveniment pledează pentru necesitatea reală ca bolnavii de schizofrenie să beneficieze de tratament adecvat, să conştientizeze paşii, persoanele, specialiştii la care pot apela în caz de nevoie, dar şi acceptarea acestor bolnavi în societate.
Pentru a marca acest eveniment şi în Satu Mare, în data de 13 octombrie, la ora 16.00, pe B-dul Vasile Lucaciu, nr. 8, la sediul filialei Colegiului Psihologilor Satu Mare se vor organiza „porţi deschise” (prezentări de teme, dezbateri, proiecţie filme). Intrarea este gratuită şi pot participa specialişti în domeniul medical, psihologi, studenţi şi alte persoane interesate de această tematică.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.