Avocatul sătmărean Adalbert-Cornel Szekely, a ajuns la închisoare

Adalbert Cornel Szekely

Avocatul din Satu Mare, Adalbert-Cornel Szekely, a ajuns după gratii, la doar câteva zile după ce a fost condamnat, alături de Ionel Leleci, zis Bia Țiganu, la trei ani de pușcărie pentru trafic de influență. Szekely a fost dat în urmărire națională, fiind prins în cursul zilei de luni, 6 octombrie, și încarcerat în Arestul Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Satu Mare. Acesta urmează să fie transferat la Penitenciar, pentru a-și ispăși pedeapsa la care a fost condamnat.
Vă reamintim că Szekely și Bia Țiganu au fost condamnați la câte trei ani închisoare cu executare de către Înalta Curte de Casație și Justiție a României pentru că au cerut, și au primit, de la un sătmărean suma de 5.000 de euro, promițându-i acestuia că vor interveni pe lângă magistrați pentru a-i elibera fiul din arest. Fiul celui care a dat banii, iar ulterior i-a denunțat pe cei doi bărbați, a fost trimis în judecată pentru tâlhărie.
Avocatul sătmărean mai este cercetat și într-un alt dosar de luare de mită. În 2 mai 2011, Szekely a fost prins în flagrant în Seini, în timp ce primea 10.000 de euro mită de la două femei, soţiile lui Viorel Moldovan şi Francisc Delegan, condamnaţi pentru contrabandă cu ţigări. Avocatul a promis soţiilor celor doi deţinuţi că le va reduce acestora pedeapsa finală, cerând în schimb câte 2.000 de euro pentru fiecare an de puşcărie.
Potrivit procurorilor DNA, Szekely a primit câte 4.000 şi 6.000 de euro de la soţiile a doi inculpaţi care au fost arestaţi pentru crimă organizată. Cei doi au fost condamnaţi la începutul anului 2011 la o pedeapsă de şase ani şi şase luni, respectiv cinci ani de închisoare şi dosarul a ajuns la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Avocatul Szekely le-a promis celor doi că dacă vor să le fie redusă pedeapsa trebuie să plătească fiecare câte 2.000 de euro pentru fiecare an de închisoare redus, o parte din bani urmând să ajungă la judecători. După arestarea sa, avocatul a susţinut tot timpul că este nevinovat.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.