Viorel Pintea nu vrea să fie judecat pentru luare de mită

Viorel pintea

Fostul director al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) Satu Mare, Viorel Pintea, a atacat la Curtea de Apel Oradea (CAO) măsurile dispuse de judecătorul de cameră preliminară în cadrul ședinței din 19 septembrie a Tribunalului Satu Mare. Pintea este nemulțumit de faptul că, instanța a dispus începerea judecății dosarului 2006/83/2014, în care este cercetat pentru luare de mită. Contestația depusă pe data de 19 septembrie, va fi analizată în ședința din 16 octombrie de către magistrații orădeni.
Vă reamintim că Viorel Pintea este cercetat pentru luare de mită. Oamenii legii susțin că acesta a primit mită zeci de mii de euro, miei, vin şi produse lactate de la fermierii sătmăreni. Procurorii sunt de părere că fostul şef al APIA Satu Mare a luat mită de la fermieri pentru a nu dispune controale sau pentru a-i ajuta să obţină subvenţii.
Pintea a fost trimis în judecată şi în ianuarie 2014, dar ulterior dosarul său a fost retrimis la DNA de Tribunalul Satu Mare.
Rechizitoriul întocmit de procurorii DNA în cazul lui Pintea poate fi citit integral în cadrul articolului publicat de Sătmăreanul în data de 5 august 2014, accesând următorul link: http://www.satmareanul.net/2014/08/05/viorel-pintea-trimis-din-nou-in-judecata-de-procurorii-dna/.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.