Pregătiri pentru „Caravana Apei”

SAMSUNG CSC

Având în vedere angajamentele şi termenele asumate de România la integrarea în Uniunea Europeană privind accesul populaţiei la servicii publice de calitate, prefectul judeţului Satu Mare, dr. Eugeniu Avram, a convocat o întâlnire de lucru cu directorii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Satu Mare, Agenţiei pentru Protecţia Mediului (APM), Sistemului de Gospodărire a Apelor (SGA) şi Comisariatului Judeţean al Gărzii Naţionale de Mediu (CJ al GNM), pentru a stabili împreună un program cu caracter de informare, conştientizare şi sensibilizare a cetăţenilor judeţului Satu Mare, în special în ceea ce priveşte asigurarea accesului la servicii de apă potabilă şi canalizare.

La şedinţă a participat şi directorul executiv al Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară pentru Servicii în Sectorul de Apă şi Apă Uzată din judeţul Satu Mare, Octavian Lazin.

În urma discuţiilor, s-a stabilit că în perioada următoare se va realiza „Caravana Apei”, un program de informare şi conştientizare care va fi implementat la nivelul fiecărei comunităţi locale. Programul se va materializa prin organizarea unor dezbateri publice şi aplicarea de chestionare locuitorilor judeţului pe tema furnizării serviciilor de apă şi calitatea acesteia. Opiniile cetăţenilor vor fi centralizate şi transmise autorităţilor publice locale şi instituţiilor competente (DSP, APM şi SGA).

În această campanie sunt invitate să se implice toate organizaţiile non-guvernamentele, voluntarii de mediu, precum şi unităţile de învăţământ cu statut de eco-şcoală. „Caravana Apei” ar urma să înceapă la începutul lunii decembrie 2014.

Prefectul judeţului Satu Mare solicită autorităţilor administraţiei publice locale să acorde tot sprijinul necesar derulării în bune condiţii a campaniei.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.