Ambasadorul Chinei, Huo Yuzhen, impresionat de Țara Oașului

ambasador china la negresti oas1

ambasador china la negresti oas 2

ambasador china la negresti oas

Ambasadorul Republicii Populare Chineze în România, Excelența Sa Huo Yuzhen, s-a aflat azi, 3 octombrie, într-o scurtă vizită în capitala Țării Oașului, Negrești-Oaș, fiind însoțită de soțul său, colonelul superior Zhao Guoxi, de atașatul de presă al Ambasadei Chinei în România, Zhang Zheng, și de deputatul de Satu Mare Octavian Petric. Oficialul sătmărean este cel care a intermediat vizita în calitate de secretar al Grupului parlamentar de prietenie cu Republica Populară Chineză. La Negrești-Oaș, delegația a fost primită de primarul orașului, Aurelia Fedorca, care a prezentat zona și oportunitățile de investiții.

Primarul Aurelia Fedorca a prezentat potențialul turistic și de afaceri al zonei, insistând asupra proiectului stațiunii Luna Șes și și-a exprimat interesul pentru colaborarea și chiar înfrățirea cu orașe din China. De asemenea, membrii delegației au făcut o vizită la Muzeul Țării Oașului în aer liber, după care au servit o masă tradițională oșenească la Complexul Valea Măriei.

„Am prezentat delegației chineze oportunitățile de investiții ale zonei și m-am bucurat să aflu multă disponibilitate. Doamna ambasador, care a vizitat pentru prima oară Țara Oașului, a fost foarte încântată de portul popular oșenesc și de tradițiile noastre, astfel încât ne-a invitat să participăm, cu ansamblurile noastre, la un eveniment care se va desfășura, la începutul lunii decembrie, la Ambasada Chinei la București”, a declarat primarul Aurelia Fedorca.

Primarul Negreștiului a propus delegației chineze stabilirea unor relații cu orașe din China pentru a dezvolta relații culturale și de afaceri.

„I-am propus doamnei ambasador facilitarea legăturii cu orașe din China cu care am putea realiza parteneriate pe multiple planuri. Suntem interesați în primul rând de atragerea de investitori, dar și de parteneriate de natură culturală. Am primit asigurări că va face tot posibilul pentru a aduce investitori în zonă, cu atât mai mult cu cât a îndrăgit Țara Oașului de la primul contact”, a precizat primarul Aurelia Fedorca.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.