Sătmarul supravegheat de 66 de camere video

Camere

Complexul de educație ecologică din Grădina Romei a găzduit azi, 2 octombrie, conferința de recepție a lucrărilor din cadrul proiectului „Sistem de supraveghere video pentru siguranța spațiilor publice din municipiul Satu Mare”.
Proiectul a fost implementat în perioada februarie 2012-august 2014, și a fost finanțat în cadrul Programului Operațional Regional 2007-2013. La conferința de recepție a participat și edilul Sătmarrului, dr. Dorel Coica.
În luarea de cuvânt, primarul a declarat că „prezența camerelor de supraveghere acționează ca factor de descurajare pentru potențialii infractori. De asemenea, pericolele posibile vor fi detectate de acum în stadiu incipient și intervenția rapidă va reduce la minim nivelul pagubelor”. De asemenea, edilul a anunțat că specialiștii primăriei lucrează la un alt proiect, astfel că, sistemul de suptraveghere a municipiului, reședință de județ, va fi suplimentat cu încă 77 de camera video.
Sistemul de supraveghere este alcătuit din 33 de camera mobile, 17 fixe și 16 camere de recunoaștere a numerelor de pe tăblițele mașinilor. Centrul de comandă și dispeceratul au fost amenajate la „Casa Verde” din Grădina Romei.
Valoarea totală a proiectului a fost de 1.768.054,36 lei din care valoarea totală eligibilă este de 1.336.182,99 lei, asistenţa financiară nerambursabilă solicitată fiind de 1.309.459,33 lei, iar TVA-ul aferent proiectului este de 338.148,55 lei.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.