Începe campania electorală pentru alegerile prezidențiale din luna noiembrie

Campanie

Vineri, 3 octombrie, la ora 00.00, începe campania electorală pentru primul tur al alegerilor prezidențiale, scrutin ce se va desfășura în data de 2 noiembrie. Campania electorală va dura 30 de zile și se va încheia pe 1 noiembrie, la ora 07.00.
Potrivit Legii 370/2004 pentru alegerea preşedintelui României, în campania electorală, candidaţii şi, după caz, partidele, alianţele politice sau electorale care i-au propus, precum şi cetăţenii au dreptul să îşi exprime opiniile în mod liber şi fără nicio discriminare, prin mitinguri, adunări, marşuri, precum şi prin intermediul mass-media.
Contestaţiile cu privire la împiedicarea unui partid sau a unei formaţiuni politice ori a unui candidat de a-şi desfăşura campania electorală în condiţiile legii se soluţionează de Curtea Constituţională, cu votul majorităţii judecătorilor, în termen de cel mult 48 de ore de la înregistrarea lor.
Organizarea mitingurilor, adunărilor şi marşurilor se poate face numai cu autorizările prevăzute de legislaţia în vigoare.
În această perioadă, pentru îndeplinirea „misiunilor specific” campaniei electorale, Ministerul Afacerilor Interne va mobiliza peste 30.000 de forțe de ordine: 17.000 de polițiști, 10.000 de jandarmi și 3.800 de polițiști de frontieră.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.