Mesajul conducerii Consiliului Județean Satu Mare cu ocazia „Zilei Internaționale a Persoanelor Vârstnice”

Adrian-Stef

Azi, sărbătorim „Ziua Internaţională a Persoanelor Vârstnice” şi chiar din capul locului am dori să ne exprimăm recunoștința, admiraţia şi susţinerea pentru seniorii judeţului nostru, iar această splendidă zi de toamnă, dedicată dumneavoastră, să vă umple inimile de fericire şi seninătate.
Din păcate, situaţia vârstnicilor din România nu este încă cea mai fericită. Ştim că există foarte multe probleme care-şi aşteaptă o grabnică rezolvare dar credem că totuşi, lucrurile sunt pe un făgaş bun pentru că trebuie să depăşim stadiul în care pensionarii să reprezinte una dintre categoriile sociale cele mai defavorizate.
Ştim că problema cea mai importantă a pensionarilor este starea de sănătate.
De aceea, de când ne aflăm la conducerea Consiliului Judeţean Satu Mare, am militat pentru creșterea calitativă a serviciilor medicale, acestea ajungând astăzi la standarde europene, pentru ca sătmărenii să se poată trata şi la noi acasă, fără să plece în alte judeţe sau chiar în străinătate.
Faptul că speranța de viață în România a crescut semnificativ în ultimii ani, ilustrează ideea că traiul celor vârstnici care chiar dacă este încă departe de cele ideale, a cunoscut o îmbunătățire continuă.
Am fi fericiți dacă am ști că dumneavoastră considerați că și noi ne-am adus, într-un fel sau altul, aportul la această situație dătătoare de frumoase speranțe.
Vârsta a treia nu trebuie să fie una a resemnării şi a ieşiri din activitate, ci una de bilanţ, de trecere într-o etapă existenţială care să-ţi dea destule temeiuri că viaţa trebuie trăită din plin la orice vârstă şi că până la urmă, tinereţea este o stare de spirit. De aceea va trebui să dezvoltăm proiecte specifice, în care seniorii noştri să se poată regăsi şi împlini.
1 octombrie este o zi specială, nu doar pentru seniorii din întreaga lume, ci şi pentru noi toţi, cei care trebuie să le arătăm respectul şi preţuirea pentru eforturile pe care le-au făcut pentru societate de-a lungul întregii lor vieţi.
Vă urăm viață lungă, plină de împliniri și bucurii, în sânul familiilor pe care le-ați clădit cu credință, sacrificiu și răbdare și pentru care ați trudit o viață întreagă.
Suntem alături de dumneavoastră, cu iubire, sinceritate și gratitudine.
LA MULŢI ANI!
Adrian Ștef
Președinte Consiliul Județean Satu Mare
Mircea Govor și Rudolf Riedl
Vicepreședinți.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.