„ECVET – Turismul de sănătate”

Elevi2

Elevi3

Sala centrului de educație ecologică din Satu Mare a găzduit luni, 29 septembrie, evenimentul de informare și diseminare a proiectului Leonardo da Vinci „ECVET – Health Tourism” („ECVET – Turismul de sănătate”).
În cuvântul de deschidere prof. dr. Vlaicu Popescu, directorul instituției partenere din România, Colegiul Tehnic „Unio – Traian Vuia”, și-a exprimat regretul pentru că acest proiect se apropie de momentul de încheiere, dar totodată și bucuria participării la această inițiativă, cu atât mai mult cu cât turismul de sănătate este o ramură a economiei cu un potențial important în regiunea noastră.
În continuare prof. Alexa Blanka a prezentat un scurt material informativ privind elaborarea celor trei programe de pregătire adulți: manager în domeniul turismului de sănătate, asistent fitness-wellness și cosmetician.
Managerul proiectului, prof. Tiberiu Baranyai le-a vorbit celor prezenți despre implementarea rezultatelor, oportunitățile și colaborarea trans-europeană în formarea adulților. Scopul proiectului fiind definirea şi validarea competenţelor pentru cele trei ocupaţii din domeniul turismului de sănătate printr-un sistem de credite recunoscut în primul rând în ţările partenere (Belgia, Ungaria, Italia, România şi Slovacia), s-a urmărit descrierea acestor calificări prin activităţi, cunoştinţe şi competenţe și s-a asigurat atribuirea punctelor de credite transferabile şi stabilirea nivelului european al calificării.
Activitățile majore s-au axat pe Memorandumul de Înțelegere și pe conținutul ECVET (sistemul european de credite pentru formarea profesională) în vederea sporirii mobilității profesioniștilor din domeniul turismului de sănătate.
Profesorul Tiberiu Baranyai a înmânat documentele Memorandumului de Înțelegere organizațiilor semnatare. Reprezentanții organizațiilor prezente în sală au înmânat aceste documente personal, printre care amintim Colegiul Tehnic „Elisa Zamfirescu”, Grupul Școlar „Gheorghe Dragoș”, Colegiul Tehnic de Transporturi și Telecomunicații „Ion I. C. Brătianu”.
Din partea Inspectoratului Școlar Județean Satu Mare, Adriana Dângă a apreciat și felicitat conducerea și echipa de proiecte europene de la Colegiul Tehnic „Unio – Traian Vuia” și a subliniat importanța introducerii acestor specializări în nomenclatorul calificărilor profesionale.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.