Cele mai multe scrisori primite şi trimise în toată istoria omenirii, se află în posesia unui român

Gabriel-Lavrincic

muzeul prieteniei1

Muzeul Prieteniei2

Muzeul Prieteniei3

muzeul Prieteniei4

Recordul Mondial la categoria „Cele mai multe scrisori primite şi trimise în toată istoria omenirii”, emis de prestigioasa şi arhicunoscuta Guinness World Records din Marea Britanie, se află în posesia unui român născut în comuna Marca, judeţul Sălaj. Este vorba despre Gabriel Antoniu Lavrincic, domiciliat în Cluj-Napoca, cel care deţine conform oficialilor Guinness, 22.018 scrisori primite din URSS. Acesta, la vârsta de numai 11 ani, în 1986 a construit un „facebook prin scrisori” dând naştere unei „reţele sociale” în timpurile când nu existau nici computere, nici măcar scânteia unei idei de „reţea social”.
Aceste scrisori au fost păstrate în plicurile originale, cu ştampile. Acest muzeu reprezintă cel mai mare proiect care s-a realizat vreodată în toată istoria relaţiilor dintre România şi Rusia şi îşi propune să aibă o influenţă pozitivă la nivel cultural, istoric şi diplomatic. Gabriel Antoniu Lavrincic doreşte ca scrisorile sale să fie expuse în acest muzeu unic în lume, care va fi deschis în localitatea unde şi-a trăit copilăria şi în care şi-a consemnat recordul mondial. Turiştii vor avea posibilitatea să citească efectiv scrisorile, iar pentru acest lucru, ele vor fi traduse în patru limbi.
Mai mult, autorul expune în muzeu şi cărţile poştale, insignele, bancnotele, monedele şi fotografiile primite sau făcute împreună cu prietenii de corespondenţă. Tot la muzeu, printre articolele de interes internaţional, este expusă şi prezentată o cronică a anilor ’86 -’90, din timpul comunismului.
Foarte ataşat de cultura rusă şi de limbă, pe care a învăţat-o de la bunicul său, Lavrincic doreşte ca acest muzeu că fie un pod de legătură între România şi Rusia. Muzeul Prieteniei este administrat şi promovat de către Asociaţia de Prietenie şi de Colaborare România-Rusia, ce are sediul în Satu Mare.
În data de 12 aprilie 2011, Guinness World Records a emis o diplomă pe numele lui Gabriel Lavrincic, care certifică recordul mondial absolut la cele mai multe scrisori primite şi trimise în toată istoria omenirii.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.