Adunarea Generală a Asociației Municipiilor din România, se desfășoară la Satu Mare

Primari2

Primari3

Primari4

Primari5

Primari6

Primari7

Primari8

În perioada 25-26 septembrie, primarul municipiului, reședință de județ, dr. Dorel Coica, este gazda Adunării Generale a Asociației Municipiilor din România (AMR), eveniment ce se desfășoară în premieră la Satu Mare. La întâlnirea ce are loc în sala de conferințe a Hotelului „Dana I” de pe Drumul Careiului, participă primari, viceprimari și secretari ai primăriilor municipiilor din țară.
Adunarea Generală a AMR a avut loc azi, 26 septembrie, în sala de conferințe a Hotelului „Dana I”. Lucrările au fost conduse de președintele AMR, Tudor Pendiuc, primarul municipiului Pitești. Pe lângă reprezentanții municipiilor din țară, la întâlnirea de azi au participat și: fostul ministru al Regiunii Bruxelles (Belgia), Evelyne Huytebroeck și ofițerul de politici pentru schimbări climatice din cadrul ICLEI Europe, Carsten Rothballer.
În cadrul lucrărilor Adunării Generale, membrii AMR au dezbătut probleme de natură legislativă de interes pentru administraţia publică locală. De asemenea, s-a discutat pe marginea Raportului Comitetului Director al AMR pentru perioada octombrie 2013 – august 2014.
În cadrul conferinței de presă susținută după ședința adunării generale au fost prezentate principalele probleme cu care se confruntă municipiile din România, punându-se accent pe necesitatea proiectelor de mediu, cele legate de câinii vagabonzi dar și grila de salarizare a polițiștilor locali. Alături de gazda evenimentului, dr. Dorel Coica, la conferința de presă au participat și secretarul de stat în Ministerul Fondurilor Europene, Alin Mitrică, președintele AMR, Tudor Pendiuc și secretarul de stat din cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, Sirma Caraman.
AMR este o structură reprezentativă a autorităţilor publice locale din România care acţionează în numele membrilor săi şi le promovează interesele la nivel naţional şi european. AMR reuneşte toate cele 103 municipii ale României şi cele şase sectoare ale municipiului Bucureşti.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.