Delegație a tinerilor întreprinzători social-democrați sătmăreni, la Palatul Parlamentului din București

LTISD1

LTISD2

Miercuri, 24 septembrie, la Palatul Parlamentului, a avut loc dezbaterea „STARTUP-ul unei noi generații” organizată de Liga Tinerilor Înteprinzători Social Democrați (LTISD). Statul Român își reorientează politica față de sprijinirea tinerilor antreprenori prin lansarea unei politici unitare cu o strategie pe termen lung, prin reducerea birocrației și încurajarea accesării de finanțări nerambursabile.
La această dezbatere au fost prezenți: Mihai Sturzu – președinte TSD, Răzvan Iosif- președinte LTISD, Gabriel Petrea, Andrei Tinu, Emilian Pavel, Adrian Bădescu, Traian Ispăsiu – directorul asociației pentru antreprenoriat, Eugen Teodorovici – Ministrul Fondurilor Europene și delegații din 14 județe. Printre delegațiile prezente a fost și cea din Satu Mare alcătuită din: Ioana Bran – președinta LTISD Satu Mare, Ciprian Crăciun – vicepreședinte LTISD Satu Mare, Radu Suarasan, Ciprian Ardelean și Marius Pop.
În cadrul dezbaterii s-au discutat despre strategia de absorbție a fondurilor europene, la nivel național pentru perioada 2014-2020, de domeniile care sunt prioritare, de asemenea, s-a discutat despre atragerea de fonduri europene care să asigure o sustenabilitate pe termen lung a economiei naționale și punerea unui accent deosebit pe producție. La sfârșitul ședinței au urmat discuții libere cu întrebări din partea celor prezenți și răspunsuri din partea Ministrului Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici.
„TSD susține dezvoltarea anteprenoriatul în România și sprijină Guvernul în acest demers al său, deoarece fiecare nouă mică afacere creează locuri de muncă și contribuie cu impozite și taxe la bugetul de stat. De altfel, pe bună dreptate se spune ca IMM-urile sunt motorul economiei. Guvernul condus de premierul Victor Ponta sprijină atât marile companii, cât și micii înteprinzători”, a declarat Mihai Sturzu.
„Fiecare dintre noi reprezintă o nouă generație – noua generație politică, noua generație în mediul de afaceri. Este îndatorirea noastră să devenim exponenții cheie ai comunităților din care facem parte. Punerea exemplului este de necontestat astfel că vă îndem să îi inspirați pe tinerii din jurul vostru, să îi determinați să devină antreprenori”, a subliniat Răzvan Iosif.
„Consider că această ședință, a fost un prilej bun pentru tinerii antreprenori de a pune pe masa guvernului, problemele cu care se confruntă atât ei cât și restul antreprenorilor din țară, indiferent de domeniul de activitate și chiar de a face unele sugestii pentru ca aceste probleme să poată fi rezolvate”, a declarat Ioana Bran, președintele LTISD Satu Mare.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.