Banii pentru salariile actorilor, asigurați până la sfârșitul anului

Maskulik Csaba

Sedinta

Consilierii municipali au votat azi, 25 septembrie, în unanimitate suplimentarea bugetului Teatrului de Nord Satu Mare, pentru ca angajații instituției să-și poată primi salariile. Astfel, lefurile angajaților de la Teatru sunt asigurate până la sfârșitul anului.
În proiectul inițial de hotărâre era prevăzută o suplimentare de 550.000 lei, sumă ce rezolva doar parțial problemele salariale ale angajaților Teatrului de Nord. În luarea de cuvânt, consilierul UDMR, Maskulik Csaba a propus ca executivul să inițieze discuții cu Consiliul Județean pentru ca și aleșii județului să sprijine teatrul. „Nu putem să ne ridicăm de la această masă până nu asigurăm salariile angajaților teatrului până la sfârșitul anului. În proiectul de rectificare bugetară este prevăzută suma de 550.000 lei, ceea ce nu este suficient. Mai este nevoie de 267.000 lei. Eu propun ca executivul să înceapă discuții cu Consiliul Județean pentru ca și dânșii să sprijine teatrul”, a declarat Maskulik.
Consilierul Magyar Lorand a venit însă cu o altă soluție. Acesta a propus ca diferența de bani ce lipsesc pentru a asigura salariile angajaților de la teatru să fie luată de la CSM Satu Mare.
În cele din urmă, consilierii au aprobat în unanimitate proiectul de hotărâre cu propunerea făcută ulterior de UDMR-iști.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.