Valeriu Neagu: „Peter Eles este un impostor”

DSCF3987

Valeriu Neagu

DSCF4001

DSCF4002

Președintele Clubului Sportiv Municipal (CSM) Satu Mare, Valeriu Neagu, a făcut câteva dezvăluiri incendiare legate de fostul antrenor al echipei de baschet a clubului pe care îl administrează, Peter Eles. Potrivit celor declarate de Neagu, și susținute de acte doveditoare în acest sens, Eles avea un carnet de antrenor fals, eliberat în data de 10 decembrie 1995, dar care, în mod ciudat era vizat și pe anii 1993, respectiv 1994.
La întâlnirea de azi, 24 septembrie, cu jurnaliștii Neagu a fost însoțit de președintele Secției de baschet a CSM Satu Mare, Florin Mureșan, directorul tehnic, Silviu Ganea, antrenorul principal al echipei de baschet, Adriana Pricop dar și alți reprezentanți din staff-ul CSM-ului.
„Noi am crezut că domnul Eles este calificat. Domnul Eles merge din fals în fals. Nu mai știm dacă diploma dumnealui este adevărată sau falsă. Domnului Florin Mureșan i-a spus că a absolvit la o facultate din Israel, dar la club avea copie după o diplomă de la Facultatea de Educație Fizică și Sport din Budapesta. Toți se întreabă de ce a fost demis? A fost demis pentru că nu se prezenta la antrenamente iar rezultatele, trebuie să recunoaștem, erau modeste. Pregătirile erau făcute de Monica Ivan. Eles a căutat tot timpul să ne bage bețe-n roate. A venit un pivot de la naționala Ungaria, după care a plecat. La fel s-a întâmplat și cu o jucătoare din Serbia”, a declarat Neagu.
Pentru a clarifica situația fostului antrenor, conducerea CSM Satu Mare a solicitat printr-o adresă date cu privire la formarea profesională al acestuia de la Centrul Național de Formare și Perfecționare a Antrenorilor (CNFPA). În răspunsul primit, un document semnat de directorul CNFPA, prof. Ilie Adrian Mihai se arată că „există o neconcordanță de nume între cel de pe carnetul de antrenor respectiv ELES PETER și cel menționat de dumneavoastră în adresă, ELES PETRU EMIL. În arhiva și baza de date cu antrenorii de la CNFPA nu figurează ca antrenor de baschet nicio persoană cu numele de ELES PETER sau ELES PETRU EMIL”.
Mai mult decât atât, potrivit documentului semnat de prof. Ilie Adrian Mihai carnetul anexat în copie la solicitarea trimisă conducerii CNFPA nu are ștampila Ministerului Tineretului și Sportului (MTS) și nu corespunde carnetelor de antrenor eliberate de MTS.
Potrivit Statutului Antrenorului aprobat prin Hotărârea nr. 1210/14.06.1991 „calificarea de antrenor se emite prin ordin al secretarului de stat din departamentul Sport al Ministerului Tineretului și Sportului și se atestă cu carnetul de antrenor care se eliberează de Biroul de formare și perfecționare a specialiștilor”.
Neagu spune că ori de câte ori i-a cerut fostului antrenor să aducă actele în original acesta nu a răspuns solicitării. „Apoi am început să ne punem și noi întrebări. Dânsul se legitimează doar cu pașaportul. Sunt prea multe inadvertențe care ne bulversează. Folosirea de acte false constituie infracțiune. O să mă adresez justiției”, a declarat Valeriu Neagu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.