Nocturna Bibliotecii Județene Satu Mare

biblioteca-judeteana--satu-mare

Vineri (26 septembrie) seara se dă startul celei de-a V-a ediții a „Nocturnei Bibliotecilor”, eveniment inițiat de Asociația Națională a Bibliotecarilor din Bibliotecile Publice din România (ANBPR) și susținut de IREX România și Programul „Biblionet”.
Biblioteca Județeană (BJ) Satu Mare își va deschide porțile la ora 18.00, pentru a primi oaspeți și vizitatori cu evenimente speciale, activități culturale, artistice și recreative pe timp de noapte, până în jurul orei 23.00.
Programul„ Nocturnei Bibliotecii Județene Satu Mare” cuprinde activități diverse, destinate tuturor categoriilor de public. Astfel, la ora 18.00, în Sala de lectură „Gheorghe Bulgăr”, va avea loc deschiderea oficială a evenimentului, urmată de prezentarea proiectului câștigat de instituția gazdă, „Eu iubesc biblioteca!”, inițiativă ce va avea ca rezultat îmbogățirea fondului de publicații cu un număr de 1.000 de cărți.
Programul va continua cu activități destinate copiilor, în intervalul orar 18.30-20.00, precum un minirecital de muzică, susținut de Raluca Dumitru de la Cenaclul „Alfazet”, activități creative și interactive (desene tematice „Biblioteca, lume de vis”, „Poveste din Templul Cunoașterii”, „Să găsim împreună mascota secției pentru copii”, precum și atelier de origami).
Acordurile muzicii clasice se vor face auzite printr-un minirecital de arii și lied-uri susținut de Mitrașca Rebecca Astrid și prof. Meszaros Gergely de la Liceul de Arte „Aurel Popp” (21.15-21.30).
Reprezentanți ai Muzeului Județean Satu Mare (Robert Gindele, șeful secției de arheologie și Maria Lobonț-Pușcaș, șefa secției de etnografie și folclor) vor face cunoscute publicului participant ultimele descoperiri arheologice și catalogul de ceramică din colecția instituției (21.30-21.45).
De asemenea, vor avea loc o serie de momente lirice și expoziții tematice.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.